On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Tokijský soud zamítl žádost...
 
14.03.2019 Autor: Tommü Design

Carlose Ghosna zúčastnit se úterního zasedání správní rady japonské společnosti Nissan Motor. Bývalý velmi úspěšný šéf Nissanu i aliance Renault-Nissan-Mitsubishi byl teprve minulý týden propuštěn na kauci z vazby. Podle podmínek propuštění k účasti na zasedání správní rady potřebuje soudní souhlas. Tokijský soud však neupřesnil, proč žádost o povolení účasti zamítl, ale vše je jasné. Carlos Ghosn v rámci podmínek propuštění nesmí manipulovat s důkazy a jeho účast na zasedání by mohla být vnímána jako vytváření tlaku na zaměstnance automobilky.

Jak známo Ghosn čelí obviněním, že využíval firemní peníze pro vlastní účely, a že podhodnocoval osobní příjmy ve finančních výkazech. Trvá však na své nevině a obvinění označuje za nepodložená. Současný šéf Nissanu Hiroto Saikawa má údajně stát za Ghosnovým uvězněním. Tak tomu ovšem dle jeho názoru není, jakkoliv Saikawa rozhodně nebyl nadšen z plánů na mnohem internější propojení obou automobilek, tedy Nissanu a Renaultu. Samotné vyšetřování, které by tomuto kroku zabránilo, však prý neodstartoval. Je otázkou, zda Saikawovi můžeme věřit, ale spíše ne. Zdá se, jako kdyby současný šéf záležitosti v automobilce neměl vůbec pod kontrolou. Dle Ghosna byl navíc plně seznámen s finanční kompenzací šéfa aliance, což dokazuje i jeho podpis na veškerých listinách. Sám Saikawa ovšem k tomu dodal, že prý častokrát ani nevěděl, co podepisuje...

Automobilka Renault tento týden potvrdila zprávy médií, že jedná s partnery Nissan a Mitsubishi o vytvoření nového orgánu, který by zlepšil a prohloubil vzájemnou spolupráci. Na úterý byla ohlášena společná tisková konference vedoucích představitelů všech tří podniků.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.