On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan představil koncept IMQ
 
08.03.2019 Autor: Tommü Design

Společnost Nissan Motor odhalila na letošním ženevském mezinárodním autosalonu zcela novou studii IMQ. Podle automobilky je to výkladní skříň pokročilých technologií a designu, který předznamenává směr, jímž se bude ubírat nová generace Crossoverů. Je pravdou, že u zrodu tohoto typu vozů, které jsou velmi úspěšné, stál právě tento japonský výrobce aut. Pokud tyto automobily budou i nadále v kurzu, je jasné, že Nissan určitě nebude lídrem této skupiny vzhledem k tomu, že má obrovské problémy - špatné vedení, a navíc také ne moc dobrého šéfa designu. To vše se podepisuje i na „jednom z posledních“ článku řetězce - českém Nissanu - jehož prodeje v poslední době totálně upadají. Ale nezoufejme! Možná bude ještě hůř!

Není žádným tajemstvím, že se japonská automobilka do budoucna hodlá zaměřit na elektrické vozy. Postupně chce nabízet víc aut na čistě nebo částečně elektrické bázi, a tak vedle modelu Leaf představuje společnost Nissan Motor koncepty, které jsou označovány písmeny IM (Intelligent Mobility) na začátku. V roce 2017 jste se mohli setkat třeba s Crossoverem IMx, na NAIAS 2019 v Detroitu zase se sportovním sedanem IMs a Ženeva představuje studii IMQ s technologií e-Power. Ale nebylo už těch studií s názvem IM a něco dost? „Design konceptu IMQ v sobě spojuje tradiční a moderní japonské vlivy a ukazuje, co je možné, když se Crossovery budoucnosti opírají o technologie inteligentní mobility,“ uvedl otřepanou frázi hlavní designér značky Alfonso Albaisa. Ten se za své dvouleté působení u Nissanu, od roku 2013 byl u Infiniti, nezmohl na nic jiného, než na spolupráci u vozu Nissan GT-R50 by Italdesign (vyrobeno padesát kusů) a právě zmíněné studie IM... Ovšem nic reálného nenavrhl ani nestvořil, to musel udělat jeho předchůdce Shiro Nakamura.

Základní technické údaje konceptu IMQ:
Celková délka - 4558 mm ... Celková výška - 1560 mm ... Celková šířka - 1940 mm … Pneumatiky - 22“ zakázkové Bridgestone Connect ... Hnací ústrojí - e-Power s 1.5 l zážehovým motorem s turbodmychadlem a vícemotorovým pohonem AWD ... Výkon - 250 kW a točivý moment 700 Nm.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.