On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Norské království: Země, jenž...
 
05.03.2019 Autor: Tommü Design

je zaslíbená elektromobilitě. Prodeje v Norsku i v druhém měsíci letošního roku jsou vyšší, než kdekoliv jinde na starém kontinentu, takže není divu, že i Tesla Model 3 tam trhá rekordy a dodávky na norský trh stále pokračují. Neznáme sice přesné číslo, ale na konci února by jich mělo být zhruba 550 kusů. V každém případě to není nejvyšší číslo vzhledem k tomu, že Nissan Leaf se pohybuje nad hranicí 570 prodaných kusů za druhý měsíc.

Dá se tvrdit, že Tesla Model 3 v Norsku a vlastně v celé Evropě teprve začíná, ale jeho pověst ho předchází. Není tedy divu, že je hned od startu tak populární. V zemi fjordů by se měl pravděpodobně trvale usadit v první trojce nejprodávanějších elektromobilů. Každé třetí nové auto prodané loni v Norsku jezdí na elektřinu. Tato severská země plánuje ukončit prodeje automobilů s pohonem na fosilní paliva do roku 2025. Celkové prodeje aut v Norsku se minulý rok podle údajů Norského silničního svazu (NRF) snížily o 6,8 % na 147.929 vozů. Podíl elektrických automobilů na celkových prodejích však stoupl na 31,2 % z 20,8 % o rok dříve a společně s Plugin hybridy tvoří elektromobily 49,1 % trhu, tedy téměř polovinu. Ještě v roce 2013 měly prodeje elektrických vozů na celkových prodejích podíl 5,5 %.

Podle šéfa NRF Øyvinda Solberga Thorsena je přitom celkový pokles trhu zapříčiněn také tím, že norští řidiči čekají na to správné auto. Norové složili již zhruba 30.000 záloh na vozy, které se ještě nevyrábí nebo nedováží do Evropy. Patří mezi ně například Tesla Model 3 nebo Audi e-tron. Prodeje čistě elektrických automobilů se zvýšil o 40 procent na 46.092 vozů. Odbyt aut s naftovým motorem o 28 procent klesl, prodeje vozů na benzinový pohon se pak snížil o 17 procent. Nejprodávanějším modelem v Norsku byl loni Nissan Leaf, ale dařilo se i americké Tesle, pro níž je tato severská země nejvýznamnějším trhem v Evropě. S cílem snížit uhlíkové emise a znečištění ovzduší, Norsko osvobozuje auta na baterie od téměř všech daní. Nabízí také majitelům těchto vozů další výhody, jako je například parkování zdarma.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.