On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Jak Nissan testuje odolnost...
 
02.03.2019 Autor: Tommü Design

laků proti UV záření. Vývoj automobilu je samozřejmě proces zahlcený nespočtem různých testů i zkoušek, které mají zjistit, jestli bude finální produkt odolný vůči drsným okolním podmínkám a může jim čelit po celou dobu svého životního cyklu. Nissan teď ukazuje, že i samotný lak karoserie musí před zavedením do produkce podstoupit jednu těžkou zkoušku a dává nám nahlédnout do svého vývojového střediska v Michiganu, kde mimo jiné testuje i odolnost laků vůči slunečnímu záření.

UV záření slunečních paprsků není k životnosti laku karoserie zrovna přívětivé. Proto Nissan North America k ověření kvality svých laků a také dalších materiálů, například interiérových plastů, používá zařízení, jež se laicky nazývá velmi jednoduše - „Slunce v krabici“. Přesněji jde o testovací přístroj označený jako XWO (Xenon Weather-Ometer), kterým automobilka dokáže simulovat právě nehostinné podmínky nepřetržitého záření slunce. Uvnitř tak naleznete jednu 4000 W xenonovou výbojku, jenž osvěcuje takřka stovku různých vzorků. S tímto výkonem může Nissan kontrolovat výsledky působení slunečního záření mnohem rychleji, než kdyby práci nechal postaru na přírodě.

„Společně s testy v provozu nám toto zařízení umožňuje vytvářet opravdu mimořádně tvrdé podmínky. Jde o jeden ze speciálních kroků, díky kterým se ujišťujeme, že standardní úroveň kvality naší společnosti je na prvním místě,“ uvedl Doug Prytula, technik testovacího oddělení karoserií a šasi pro severoamerické zastoupení Nissanu.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.