On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Ženeva 2019: Informace o...
 
21.02.2019 Autor: Tommü Design

autosalonu - termín výstavy, otevírací doba, vstupné... Letošní ročník ženevské autoshow 2019 je již za dveřmi, startuje na začátku března, a tak je nejvyšší čas shrnout vše podstatné. O novinkách ze švýcarského města už toho víme poměrně dost, pořadatelé slibují přes 900 vystavených automobilů a více než 150 premiér, a tak je čas se zaměřit na praktické informace. Víte, jak se do Ženevy dostat? Kolik zaplatíte na vstupném? A jaká je otevírací doba? Jestli ne, je toto shrnutí všeho podstatného určeno právě pro vás.

Letošní ročník ženevského autosalonu startuje již v úterý 5. března 2019. Jak je ale už tradicí, první dva dny jsou novinářské, určené pro odbornou veřejnost a pozvané hosty. Pro běžné návštěvníky bude výstaviště Palexpo otevřeno až od čtvrtka 7. března do neděle 17. března. Od pondělí od pátku jsou výstavní plochy otevřeny od 10:00 do 20:00 hodin. V sobotu a neděli je otevírací doba posunuta, výstaviště je o víkendech otevřeno mezi 9:00 a 19:00 hodinou.

Vstupné na ženevský autosalon se samozřejmě liší podle věku. Dospělí zaplatí 16 švýcarských franků, což v přepočtu odpovídá asi 370 českým korunám. Děti od šesti do 16 let to mají za 9 CHF (cca 210 Kč), stejně jako senioři, zatímco skupiny s minimálním počtem dvaceti lidí musejí počítat s 11 CHF za každého (asi 250 Kč). Pokud však výstaviště půjdete navštívit až po 16:00, je vstupné poloviční. Počítejte však s tím, že vstupenka je platná na jeden den, a že se na autosalon nelze znovu vrátit. Vstupenky jde zakoupit na pokladnách přímo v místě konání, na výstavišti Palexpo. Lze je ovšem pořídit i z pohodlí domova, prostřednictvím oficiálních webových stránek autosalonu.

Možností, jak se dostat na ženevský autosalon, je několik. Využít lze služeb vlaků, autobusů, leteckých společností nebo cestovních kanceláří, které nabízejí různé zájezdy do Ženevy. Velké množství návštěvníků z České republiky ale na místo vyráží autem. Z Prahy je do Ženevy cesta autem dlouhá zhruba 950 kilometrů, při dodržování rychlostních limitů trvá bez přestávek asi 9,5 hodiny, přičemž prakticky celou dobu pojedete po dálnici. Počítejte ale s tím, že v Německu bývá na spoustě úsecích omezená rychlost na 120 km/h a že ve Švýcarsku si musíte pořídit roční dálniční známku za 40 CHF (cca 910 Kč). Pokud se budete chtít vydat do Ženevy letadlem, seženete letenky za zhruba 3.600 Kč. Nejlevnější letenky ale bývají s přestupem, třeba přes Brusel, přímých letů moc není, navíc jsou v době konání autosalonu hodně obsazeny. Výhodou je ovšem fakt, že ženevské letiště je hned vedle výstaviště. Přestupovat budete muset i při jízdě autobusem, a to třeba v Mnichově, takovou jízdenku seženete už kolem 1.100 Kč.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.