On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Konkurencí pro Nissan Leaf a...
 
19.02.2019 Autor: Tommü Design

Renault Zoe na starém kontinentu v letošním roce bude Tesla Model 3. Čekání na příchod tohoto vozu od americké automobilky Tesla do Evropy sice trvalo poměrně dlouho, ovšem nyní se fanoušci konečně dočkají a do USA míří tisíce objednávek. Podle posledních dat už zájemci objednali okolo dvaceti tisíc vozidel, z nichž se zhruba dvě třetiny rozdělí mezi Německo, Nizozemí a samozřejmě Norsko. První informace o dovozu Tesly Model 3 na starý kontinent se začaly objevovat již v listopadu minulého roku a v prosinci už jsme dokonce znali i ceny.

Do konce letošního ledna si nový elektromobil od amerického výrobce objednalo přes 19.300 evropanů, což znamená zhruba o 5.500 zájemců více, než v předchozím měsíci. Při porovnání se statisícovými předběžnými objednávkami, kterými se Tesla chlubila před spuštěním prodeje v USA, se může zdát necelých 19.300 zájemců jako nízké číslo. Pravda je však taková, že ne všichni chtějí podávat objednávky ještě před oficiálním doručením vozidel do Evropy a ne všichni touží po vrcholném provedení, které je zatím jediné v nabídce. Bezpečně tak lze říci, že na svůj vůz by v tuto chvíli mohlo čekat přes dvacet tisíc evropanů.

Kde je tedy o Teslu Model 3 v Evropě největší zájem? V prvních týdnech to bylo již tradičně Norsko, které je evropským rájem elektromobility. Poslední dobou však objednávky vzrůstají na všech významných trzích, a tak norských cca 5.100 kusů představuje zhruba jen něco málo přes čtvrtinu z celkově objednaných Modelů 3. Naopak velký nárůst zájemců lze pozorovat v Holansku, ze kterého přišlo okolo 3.800 objednávek, což představuje cca dvacetiprocentní podíl z objednaných Modelů 3 a současně se Nizozemí stává druhým největším trhem pro tento model. Na třetí příčce je Německo, ze kterého pochází okolo 3.400 objednávek. První čísla dávají vozu Tesla Model 3 slušnou šanci vyšvihnout se na pozici nejprodávanějšího elektromobilu na starém kontinentu. Dosud nejprodávanější evropské elektromobily Leaf a Zoe si minulý rok připsaly okolo 40.000 prodaných kusů. Přesněji - Nissan Leaf 40.609 ks a Renault Zoe 38.538 ks.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.