On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Čínský výrobce aut Byton...
 
18.02.2019 Autor: Tommü Design

představuje řešení, které v automobilovém průmyslu zatím nemá obdoby. Tato automobilka to s obrazovkami prošpikovaným interiérem svého Sport Utility Vehicle myslí opravdu vážně. Kam se hrabe například Audi s dvěma - je sice pravdou - že nepřehlédnutelnými displeji v nových modelech, nebo sedmnáctipalcová obrazovka uprostřed palubovky Tesly či displeje uvnitř modelů japonské společnosti Nissan Motor! Čínský Byton totiž na letošním veletrhu CES v Las Vegas odhalil, jak bude vypadat sériová podoba interiéru jeho elektrického SUV. Už koncept představený v loňském roce byl hodně odvážný a dá se říct, že se skoro vůbec nezměnil.

Automobilka Byton - název firmy je zkratkou z Bytes on Wheels, tedy „bajty na kolech“ - chce ve světě aut způsobit podobnou revoluci, jako způsobil iPhone mezi chytrými telefony. O čem je mimo jiného řeč? Začněme 48“ obrazovkou přes celou palubní desku a asi vás nepřekvapí, že takové řešení se v automobilovém průmyslu stane unikátem. Jen pro představu - je to jako byste vedle sebe vyskládali sedm iPadů. Od loňského konceptu se displej ještě dočkal nějakých úprav. Například vydrží i v případě nepříliš vážné dopravní nehody. Další osmipalcový displej najdeme na středové konzole a vlastně funguje jako touchpad pro obrovskou obrazovku nahoře. Ta je rozdělena na tři části a zobrazuje informace o jízdě, navigaci a multimédia. Ani tím ale výčet obrazovek v interiéru čínského elektrického sportovně užitkového vozu nekončí. Další displej najdeme na hodně netradičním místě - přímo ve volantu. Není zcela uprostřed, ale o něco výše, což umožňuje zabudování airbagu. Volič samočinné převodovky byste tu hledali marně, nahrazuje jej jednoduché ozubené kolečko napojené na tento displej. Fyzickým tlačítkům však zcela neodzvonilo. Legislativa například vyžaduje takové řešení pro výstražná světla, takže toto a další vybraná tlačítka nalezneme uprostřed pod výdechy topení. Čínský Byton spolupracuje s Amazonem, takže se v interiéru dočkáme i hlasového asistenta Alexa. Přislíbené je i rozpoznávání tváře, které identifikuje řidiče a uzpůsobí mu třeba nastavení sedačky či jízdních režimů. U sedaček ještě zůstaneme. Ty se budou vůbec poprvé u sériového auta otáčet směrem k cestující vzadu v případě, že vůz pojede v autonomním režimu. Pro začátek se počítá s autopilotem třetí úrovně. Sportovně užitkový vůz zamíří kromě Číny i na zámořské a evropské trhy, kde se jej s největší pravděpodobností dočkáme v roce 2020.

Technické údaje pro prémiovou verzi:
baterie - 95 kWh ... pohon - 4x4 ... elektromotor - 350 kW ... dojezd - cca 520 km ... rozměry - délka 4,8 m; šířka 1,9 m; výška 1,6 m ... cena - cca 45.000 USD.
Technické údaje pro základní verzi: baterie - 71 kWh ... pohon - zadní náprava ... elektromotor - 200 kW ... dojezd - cca 400 km ... rozměry - délka 4,8 m; šířka 1,9 m; výška 1,6 m ... cena - ???.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.