On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan končí s naftovým...
 
17.02.2019 Autor: Tommü Design

motorem pro svoji malou dodávku NV200. Pouze do letošního léta má společnost Nissan Motor ve své továrně ve Španělsku vyrábět užitkové vozidlo NV200 s dieselovým pohonem. Pak už se bude nabízet pouze jeho elektrická verze, za níž si případní zákazníci budou muset pořádně připlatit. Současně s tradiční letní odstávkou skončí ve výrobním závodě Nissan Ibérica v Barceloně produkce této malé dodávky s dieselovým motorem. Jakmile se zaměstnanci vrátí do pracovního procesu, budou montovat tento vůz s „čistě“ elektrickým pohonem. Zda zůstane zachována alespoň montáž zážehového agregátu automobilka nezmiňuje.

O rozhodnutí vedení Nissanu informovalo v tiskové zprávě španělské zastoupení automobilky. Důvodem je jednak nutnost přizpůsobit se trendu snižování emisí, a jednak stoupající zájem právě o elektrickou variantu. Vloni se jí vyrobilo šest tisíc kusů, což je zhruba o padesát procent vyšší číslo než v roce 2017. Kvůli tomu musela být navýšena i kapacita továrny na výrobu baterií. Nissan e-NV200 se nabízí jak s plechovou uzavřenou skříní, tak i jako velkoprostorový vůz. Díky tomu, že může přepravovat až sedm lidí je vyhledávaný zejména taxislužbami.

Nissan e-NV200 se momentálně v České republice nabízí za ceny od 1.012.770 Kč včetně DPH. Dojezd podle nového homologačního cyklu WLTP s baterií s kapacitou 40 kWh činí v kombinovaném režimu 200 km, ale v městském režimu už 301 kilometrů. Verze s dieselovým motorem 1.5 dCi se v současnosti v tuzemsku u dealerů Nissanu prodává za 435.600 včetně DPH.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.