On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Zisk Renaultu loni výrazně klesl
 
16.02.2019 Autor: Tommü Design

Čistý zisk francouzského výrobce automobilů se v loňském roce propadl o zhruba 35 procent na 3,45 miliardy EUR. Oznámila to ve středu firma, v jejímž čele vloni ještě stál Carlos Ghosn. Ten byl v listopadu zadržen v Japonsku kvůli údajným finančním deliktům a v lednu odvolán z funkce předsedy správní rady i výkonného ředitele Renaultu. Tržby francouzské automobilky se v loňském roce snížily o 2,3 procenta na 57,42 miliardy EUR, a to mimo jiné kvůli odchodu z Íránu a slabšímu prodeji naftových automobilů.

K poklesu čistého zisku přispěl rovněž nižší příspěvek od japonského partnera společnosti Nissan Motor. „Rok 2018 byl zjevně obtížným rokem, ve kterém jsme čelili očekávaným a i neočekávaným těžkostem,“ uvedl Thierry Bollore, který v lednu Ghosna vystřídal ve funkci výkonného ředitele. Ghosn, jenž obvinění z finančních deliktů odmítá, se nyní nachází ve vazbě a čeká na zahájení procesu. Hrozí mu až deset let vězení a pokuta deset milionů JPY. Ghosn je architektem dlouholeté aliance Renault-Nissan, do které se v roce 2016 zapojila také automobilka Mitsubishi. Renault v současnosti vlastní v Nissanu podíl přes třiačtyřicet procent, zatímco Nissan má v Renaultu zhruba patnácti procentní podíl. Nissan rovněž vlastní zhruba třetinový podíl v Mitsubishi a má nad touto japonskou automobilkou faktickou kontrolu.

Příspěvek japonského Nissanu k zisku francouzské automobilky Renault v loňském roce činil 1,51 miliardy EUR. To představuje pokles o 46 procent oproti roku 2017, kdy byl hospodářský výsledek společnosti Nissan Motor podpořen jednorázovými příjmy.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.