On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan zvýšil čtvrtletní zisk, ale...
 
15.02.2019 Autor: Tommü Design

zhoršil celoroční výhled. Japonský výrobce automobilů společnost Nissan Motor ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil provozní zisk zhruba o čtvrtinu na 103,3 miliardy JPY. Zisk však zaostal za očekáváním analytiků a firma zhoršila celoroční výhled. Automobilka, v úterý také oznámila, že identifikovala dodatečné náklady kolem devíti miliard JPY související s odměňováním bývalého předsedy správní rady Carlose Ghosna. Ten čelí obvinění, že ve finančních výkazech podhodnocoval své osobní příjmy. Japonský producent vozů předpokládá, že za celý finanční rok, který skončí 31. března, vykáže provozní zisk 450 miliard JPY. V předchozí prognóze přitom celoroční zisk odhadoval na 540 miliard JPY.

Za zhoršením výhledu stojí slabší odbyt. Ten byl sice ve třetím finančním čtvrtletí kompenzován nižšími slevami ve Spojených státech, provozní zisk ale i tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej podle průzkumů odhadovali v průměru na 116,49 miliardy JPY. Zveřejněné čtvrtletní výsledky společnosti Nissan Motor jsou první od listopadového zadržení Carlose Ghosna kvůli údajným finančním deliktům. Čtyřiašedesátiletý Ghosn, který obvinění odmítá, je stále ve vazbě. Jeho proces by mohl začít až za několik měsíců. Ghosn v nedávném rozhovoru uvedl, že jeho obvinění z finančních deliktů je důsledkem „komplotu a zrady“ části vedení Nissanu, která se stavěla proti jeho plánu hlubší integrace s francouzským partnerem Renault. V čele tohoto tažení a honu na „čarodějníka“ stojí pochopitelně současný generální ředitel automobilky - Hiroto Saikawa.

Carlos Ghosn je architektem dlouholeté aliance Renault-Nissan, do které se v roce 2016 zapojil také japonský producent vozů Mitsubishi. V roce 1999 došlo k převrácení Nissanu „vzhůru nohama“. Tato značka měla v tomto roce dluh cca 2 biliony JPY, v roce 2006 však její hotovost činila již zhruba 1,8 bilionu JPY. Kromě toho v roce 1999 prodávala 2,5 milionu aut se značnou ztrátou, v roce 2006 to ale již bylo 5,8 milionu vozů prodávaných se ziskem...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.