On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nový koncept Nissan IMs
 
09.02.2019 Autor: Tommü Design

V záplavě SUV a Crossoverů se na půdě letošního North American International Auto Show (NAIAS) - severoamerického mezinárodního autosalonu v Detroitu představil i sportovní elektrický sedan od společnosti Nissan Motor. Ten kromě přitažlivého zevnějšku zaujal i futuristickým konceptem toho, jak si Japonci představují interiér budoucnosti. Elegantní vůz samotný výrobce označuje jako „zvýšený sportovní sedan“, pohybující se na hranici mezi konvenčními sedany a Crossovery. Písmena IM v jeho názvu znamenají Intelligent Mobility (chytrá mobilita), což je označení, které automobilka používá pro své automatizované technologie a elektrické vozy.

Svůj podíl na vnějších proporcích má v případě konceptu IMs umístění akumulátorů v podlaze vozu, což zvyšuje výšku automobilu. Zajímavostí jsou otočné přední sedačky, naznačující, že vozidlo bude schopné jezdit bez dohledu řidiče. Přes velmi futuristický vzhled ale koncept nezapře svůj původ u Nissanu, na přídi se ukazuje nejmodernější pojetí typické přední části ve tvaru písmene „V“, na IMs vzhledem k elektrickému pohonu jen naznačené tvarem světel, bez skutečné masky. Velmi minimalistický přístup zvolila automobilka i na zádi, přes kterou se táhne linka LED světel, spolu se svítícím nápisem Nissan. Rovněž interiér je poměrně atypický. Za předními sedadly se nachází takzvané „Premier Seat“ - doopravdy rozměrné luxusní sedadlo, které vznikne sklopením částí dvou bočních sedadel. U řidiče a spolujezdce zase můžeme pozorovat ohromné množství displejů, které částečně prozrazují schopnost vozu pohybovat se plně autonomně.

Lákavě působí i deklarované technické parametry. Pohon obstarávají dva elektromotory, umístěné vpředu a vzadu, pohánějící všechna čtyři kola. Agregáty generují celkový výkon 483 koňských sil a točivý moment 800 Nm. Baterie s kapacitou 115 kWh poskytuje odhadovaný dojezd 610 kilometrů na jedno nabití. Podporováno je samozřejmě rychlé nabíjení. Vůz má systém vzduchového odpružení, který se adaptuje jízdním podmínkám, díky čemuž se pasažéři dočkají klidné jízdy na jakémkoliv povrchu.

Japonská automobilka zjevně vidí budoucnost elektromobilů v růžových barvách. Po představení nové verze modelu Leaf e+ připravuje do roku 2022 uvedení dalších několika vozidel s elektrickým pohonem. Viceprezident americké pobočky Nissanu Denis Le Vot uvedl, že představený koncept IMs ukazuje tři základní pilíře Nissan Intelligent Mobility - chytré řízení, inteligentní výkon a chytré integrace.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.