On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Technologie I2V společnosti...
 
05.02.2019 Autor: Tommü Design

Nissan Motor, která vidí za roh, dost spoléhá na virtuální realitu. Jde o velmi zajímavou vizi systému, který umožní řidičům v automobilech „vidět neviditelné“. Kromě nové varianty elektromobilu Leaf představila japonská automobilka na letošní technologické výstavě CES v Las Vegas i myšlenku systému označeného I2V (Invisible to Visible), kterým má řidiči při jízdě umožněno dívat se v podstatě za roh. Tedy přesněji za blížící se zatáčku a celkově sledovat okolí svého auta skrze virtuální realitu.

Nissan pro funkci I2V kombinuje celou řadu prvků a automobil tak bude umět sbírat informace o svém okolí skrze vestavěné senzory. Tyto detaily zkombinuje s daty z internetu i satelitů - dopravní informace či počasí v reálném čase - a výsledný obraz prostředí pak zpracuje ve virtuální realitě na detailní mapě. Automobilka ze země vycházejícího slunce předpovídá, že brýle zobrazující virtuální realitu budou v budoucnu standardní výbavou pro všechny, kteří sedí za volantem. Díky tomu se například řidič zavčasu pohledem do mapy ve svém zorném poli dozví, jaká dopravní situace jej čeká za další odbočkou, zda se v dálce před ním chýlí k nějaké krizové situaci nebo mu systém na základě těchto informací nabídne nejsnazší cestu k cíli. Výkonné senzory pak třeba zjistí, zda a kde přesně se v patrovém parkovišti nachází volné místo ještě před tím, než vůz do objektu vjede. Jelikož se bude řidič za volantem dívat na virtuálně upravený svět - takzvaný Metaverse - Nissan dokonce předvádí myšlenku digitální změny počasí. Mlhu či silný déšť bude možno díky informacím ze satelitů a internetu nahradit virtuálním pohledem na silnici při slunečném počasí.

Technologii I2V pochopitelně společnost Nissan Motor plánuje zakomponovat do vozidel, která již budou vysoce autonomní a člověk bude většinou pouhým pasažérem zadávajícím povely do systému. K tomu bude ve virtuálním světě dostupný i digitální „Avatar“ sedící vedle vás, poslouchající vaše rozkazy a nabízející pomoc při jízdě. Na pravověrné řidiče, kteří se rádi projedou a zatočí volantem, však japonská automobilka myslí také. Díky upravené realitě tak bude moci řidič vidět na silnici čáry zobrazující ideální brzdné body nebo využije virtuálního trenéra, jenž poskytne rady a kurzy sportovního řízení... Tím je ovšem vše, alespoň do blízké budoucnosti Nissanu dáno. Řidič, jenž rád točí kolečkem, které se jmenuje volant, si ani neškrtne...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.