On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Je tady, ale dost pozdě, a v...
 
12.01.2019 Autor: Tommü Design

žádném případě se nedá tvrdit, že by ohromoval! Prostě je, a jak se společnost Nissan Motor zachránila příchodem Carlose Ghosna, tak se pomalu, ale jistě, začíná „oslabovat“ tím, že nemá ve svém středu podobně rázného muže, jakým byl právě bývalý šéf, kterého Japonci zavřeli. Není zatím jisté, zda vrcholný manažer Carlos Ghosn nepodváděl, ale je více než jednoznačné, že „kulturní rozdíly“ mezi zemí galského kohouta a vzcházejícího slunce vždy byly znát. Současnou aféru Japonci vidí jako příležitost, jak francouzskou kontrolu oslabit. Ostatně současný generální ředitel Nissanu Hiroto Saikawa o tom mluví poměrně otevřeně, ale jeho jméno se pamatuje hůř - než Carlos Ghosn... ovšem zařaďme zpátečku!

Japonská značka dopředu slibovala, že „loni“ uvede Leaf s vyšší kapacitou baterií. Auto je tedy tady, ale jako limitovaná edice, která nechyběla na letošní přehlídce spotřebitelské elektroniky CES v americkém Las Vegas. Má jméno Leaf 3.Zero e+, využívá akumulátory s kapacitou 62 kWh a umožní ujet zhruba 385 kilometrů na jedno dobití. Hádejte, zda je to podle EPA (Enviromental Protection Agency), nebo NEDC (New European Driving Cycle)? Díky průkopnickému návrhu baterie nově tvoří 288 článků, místo 192, které najdeme v 40 kWh bateriích výchozí varianty. Konstruktérům se zvýšení kapacity povedlo především zvýšením energetické hustoty. Vedle toho se Leaf 3.Zero e+ dočkal také posíleného elektromotoru, a to ze 110 kW na 160 kW. Točivý moment činí 340 Nm, tedy o 20 Nm více, než u standardního provedení. Díky tomu je vylepšený automobil z hlediska pružného zrychlení rychlejší. Jeho maximální rychlost vzrostla o desetinu - na 156 km/h. Všechny modely nového Leafu budou už v základu vybaveny technologiemi e-Pedal a ProPilot. První jmenovaná dovoluje řidiči ovládat zrychlení vozidla i jeho zpomalení pouze skrz pedál akcelerátoru. To má zajistit plynulou jízdu a maximální ovladatelnost, zejména díky zdokonalené zpětné vazbě pedálu. ProPilot je asistenční systém, který zajišťuje, že vozidlo jede uprostřed svého pruhu a zvládá automaticky zabrzdit, a poté i zrychlit zpět na nastavenou rychlost. To má snižovat stres a únavu řidiče z jízdy, zejména za hustšího provozu. Kromě změn technických však došlo i na drobné úpravy vzhledu zvenčí i uvnitř. Exteriér vozu se sice od standardního modelu příliš neliší, přesto nelze opomenout upravenou masku s decentními modrými prvky vpředu i vzadu, nebo větší 16“ kola.

Leaf 3.Zero e+ je možné objednávat od 9. ledna 2019, produkce však bude striktně limitována. Pro starý kontinent vznikne jen 5.000 jeho exemplářů, první z nich se k zákazníkům dostanou v létě. Základní cena edice je na českém trhu stanovena na 1.199.000 českých korun.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.