On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Tokijský soud znovu prodloužil...
 
02.01.2019 Autor: Tommü Design

o dalších deset dní vazbu Carlose Ghosna, kterého se společnost Nissan Motor zcela zřekla. Ghosn, jenž je ve vyšetřovací vazbě již déle než měsíc, má ve vězení nově zůstat až do 11. ledna 2019. Vyšetřovatelé ho viní ze závažného zneužití důvěry. Podle prokuratury přenesl na svého zaměstnavatele, jehož dříve zachránil před krachem, ztráty ze svých soukromých investic ve výši 1,85 miliardy JPY - zhruba 378,4 miliardy českých korun. Libanonsko-brazilský manažer proti sobě vznesená obvinění popírá. Kvůli několikerému prodloužení Ghosnovy vazby se snesla mezinárodní kritika na některé japonské vyšetřovací praktiky.

Když japonská společnost Nissan Motor koncem devadesátých let víceméně bankrotovala, Renault jí de facto koupil. Jakkoli se tomu oficiálně říkalo „strategická aliance“ a do čela této společnosti se postavil manažer Carlos Ghosn, jenž v poměrně krátké době dokázal dostat japonskou automobilku, která byla druhou největší ze země vycházejícího slunce, zpátky na nohy. Ale od té doby se časy poněkud změnily, a dnes již bývalý šéf Nissanu pyká za jemu neprokázané pochybení, která se na jeho hlavu snášejí od japonské justice, čím dál tím víc... 1. dubna 2017 skončil - po osmnácti letech - na pozici výkonného ředitele Nissanu a uvedl, že jeho post převezme dosavadní zástupce, Hiroto Saikawa. „Jsem si jistý, že manažerský tým, který byl dán u Nissanu za posledních osmnáct let dohromady, má talent a zkušenosti, aby dosáhl firemních operačních i strategických cílů,“ řekl tehdy Ghosn.

Není zatím jisté, zda vrcholný manažer Carlos Ghosn nepodváděl, ale je více než jednoznačné, že „kulturní rozdíly“ mezi zemí galského kohouta a vzcházejícího slunce vždy byly znát. Současnou aféru Japonci vidí jako příležitost, jak francouzskou kontrolu oslabit. Ostatně současný generální ředitel Nissanu Hiroto Saikawa o tom mluví poměrně otevřeně. V každém případě Ghosnovo zadržení vyvolalo obavy ohledně budoucnosti aliance Renault-Nissan-Mitsubishi...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.