On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nejprodávanější auto světa?
 
28.12.2018 Autor: Tommü Design

Nejedná se o žádné mimořádné překvapení, protože už hodně let za sebou vede celosvětové prodeje automobilů nenápadná, ale po designérské stránce velmi povedená Toyota Corolla. Nic na tom nezměnil ani končící rok 2018. V příštím roce navíc dorazí poprvé i jako hybrid, a to dokonce hned ve dvou variantách. Může tak ještě více zpopularizovat hybridní vozy Toyoty, ale i obecně přispět k elektrifikaci vozů. Na druhém místě skončil Pick Up Ford F-Series a třetí příčku obsadil model Honda Civic.

Toyota Corolla zaujímá první místo na žebříčku nejčastěji kupovaných automobilů na světě nepřetržitě od roku 2004. Za prvních deset měsíců letošního roku se prodalo 995.356 kusů tohoto modelu, velký americký Pick Up Ford F-Series zaznamenal odbyt 896.776 kusů a Hondy Civic se prodalo 696.244 kusů. Civic ovšem v posledních měsících svádí těsný boj se sportovně užitkovým vozem Toyota RAV4 (694.822 ks), který je aktuálně čtvrtým a drží pozici nejprodávanějšího SUV světa. Do první desítky žebříčku se vešly například také modely Volkswagen Golf, VW Tiguan, VW Polo, Honda CR-V, Toyota Camry a Chevrolet Silverado. Od ledna do konce října 2018 dokázala Toyota předběhnout Volkswagen a prodala nejvíc automobilů. Za stejné období tedy skončil Volkswagen druhý, na třetím místě byl Ford. V první desítce se umístily ještě značky Nissan, Hyundai, Kia, Mercedes a Renault. Údaje o prodejích sleduje server Focus2move.com, jenž své zprávy zpracovává na základě globální databáze automobilů (Global Auto Database - GAD), kterou vede od roku 2010.

Začátkem příštího roku, jak již bylo řečeno, na trh dorazí už dvanáctá generace Corolly a jako první model se představí se dvěma hybridními pohony v nabídce. Slabší, ale úspornější verze hybridní Corolly pro rok 2019 má celkový výkon 90 kW a zajišťuje jej spalovací motor 1.8 l s pomocným elektromotorem. Silnější verze hybridu pak disponuje 2.0 l agregátem s pomocným elektromotorem a celkovým hybridním výkonem 132 kW. Kromě toho bude k dispozici i benzinový čtyřválec 1.2 Turbo, který jako jediný dostane manuální převodovku.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.