On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Divoká evoluce současného...
 
27.12.2018 Autor: Tommü Design

modelu Nissan GT-R. Japonská automobilka sice ráda „ohromuje“ svět specialitkami na bázi současného sportovního vozu, například GT-R50 by Italdesign, ale ani tím a mnoha facelifty neskryje fakt, že je to jedenáct let staré auto. „Ať už půjdeme cestou rozsáhlé elektrifikace nebo vůbec žádné, bude to hodně rychlé auto. Ale určitě uděláme novou platformu a náš cíl je jasný. Nové GT-R musí být nejrychlejším vozem svého druhu. Musí být králem silnic a musí být technologicky pokročilé, ale to neznamená, že bude elektrické,“ řekl v létě letošního roku současný šéf designu značky - Alfonso Albaisa.

Zatím co velkohubý Albaisa, který nahradil Shiro Nakamuru na koci měsíce března roku 2017 se sice snaží, ale stejně jak u luxusní divize Nissanu, kde nastoupil v roce 2013, mu to moc nejde. Že by se smršť dříve vzniklých nápadů součastného důchodce Nakamury chystala až na rok 2019? Ruský návrhář Vladimir Gololobov myslí, že příští generace sportovního automobilu by mohla vypadat právě takto. Idea designérova GT-R s kódovým označením R36 je kombinací prvků současného vozu a modelu Concept 2020 Vision, který automobilka stvořila pro závodní videohru Gran Turismo už v roce 2014. Vypadá však mnohem víc jako skutečné auto, než jako ryze okruhový speciál. Nakolik mu zůstane současná nátura vozu použitelného každý den, ale schopného „zadupat“ většinu i mnohem dražší konkurence do země, se musíme nechat překvapit. Můžeme ovšem očekávat, že automobilka Nissan něco takového skutečně postaví? Vzhledem k tomu, že Gololobov není s japonským výrobcem aut nijak spojen, je nezávislý designér, určitě nikoliv.

Je ale jistě škoda, že společnost Nissan Motor včetně Nissanu Europe po nástupu nového výkonného ředitele Hiroto Saikawy, lehce upadá. Možná by to chtělo nového Carlose Ghosna, nebo aspoň toho staršího trochu „omladit“, propustit z vězení a uvést zpátky do manažerské funkce...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.