On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan představil nový Leaf...
 
20.12.2018 Autor: Tommü Design

Nismo RC, jehož design navazuje na předchozí generaci, která spatřila světlo světa v roce 2011. Na tomto sportovním automobilu bylo mnoho detailů upraveno tak, aby odpovídaly druhé generaci standardního modelu Leaf. Nový elektromobil byl představen v japonském Tokiu, ale svou oficiální světovou premiéru měl v letošním prosinci na závodním okruhu Fuji International Speedway během akce Nismo Festival. Automobilka plánuje produkci šesti kusů tohoto malosériového modelu, které budou doprovázet zejména závody elektrických vozů formule E.

Nissan Leaf Nismo RC má rozvor 2750 mm, délku 4546 mm a jeho hmotnost se smrskla na 1220 kilogramů, za což z velké části vděčí karbonovému monokoku, který se stal základem vozu. Elektromotory a invertory byly v zájmu co nejlepšího vyvážení umístěny nad přední a zadní kola. Ovladatelnosti navíc jistě pomůže systém pohonu všech kol, jenž dokáže přenášet maximum točivého momentu na kolo s největší trakcí - což povede k lepšímu výkonu zejména v zatáčkách. Opomenout nesmíme ani celkový design automobilu, který prošel výraznou proměnou. Přední kapota je delší, přibylo LED osvětlení a vzadu je obří nastavitelné křídlo. Vůz byl osazen třídílnou karoserií, přičemž přední a zadní část je možné demontovat. Podvozek auta byl snížen, v zadním nárazníku je integrován obří difuzor, okna jsou umístěna napevno a karoserii zdobí jednoduché stříbrné nebo černé lakování.

Novinka vznikala čistě pod taktovkou závodní divize Nismo, jenž ji nadělila působivé parametry. Nový Leaf Nismo RC má oproti předchozí verzi dvojnásobný výkon. O ten se nyní starají dva elektromotory, jeden pro přední a druhý pro zadní nápravu, každý o výkonu 120 kW. Díky tomu bylo možné dosáhnout i lepšího kroutícího momentu 640 Nm. Nissan také upravil rozložení hmotnosti, které lépe počítá s hmotností akumulátoru uprostřed vozu a umístěním elektromotorů u náprav. Automobilka zapracovala také na lepší aerodynamice. Podle automobilky má z nuly na sto zrychlit za pouhé 3,4 sekundy, což je zhruba poloviční čas proti předchozí variantě.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.