On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Druhá generace modelu Juke
 
17.12.2018 Autor: Tommü Design

V každém případě je čas na novou generaci Nissanu Juke, a to bezesporu! Tento vůz patří dnes již mezi stálice na automobilovém trhu a je bezmála vnímán jako veterán vzhledem k tomu, že spatřil světlo světa už na začátku roku 2010. Dá se považovat za jednoho ze zakladatelů v současné době tak populárního segmentu malých SUV, tedy sportovně užitkových vozů. O příchodu druhé generace tohoto modelu se spekulovalo už v roce 2016, ale důvodem nepřijetí novinky je podle zákulisních zpráv fakt, že vedení automobilky nechalo design přepracovat.

Současný vedoucí designér značky ale takové zprávy odmítá. „Juke nebyl poslán zpět. Nevím, kde se takové zprávy vzaly. Bude to auto, stále se svým charakterem,“ tvrdí Alfonso Albaisa. „Nevypadá ani jako koncept Crossoveru IMx nebo jako Leaf,“ doplňuje šéf designér Nissanu. Juke má ve druhé generaci stát na nové platformě, nabízet moderní pohonné jednotky i elektrifikované provedení, prostornější interiér především pro cestující na zadních sedadlech a samozřejmě výrazný design. Základem nové generace modelu se má stát platforma CMF-B, která bude oproti v současnosti používané ploše vynikat podstatně nižšími náklady na provoz. Pod kapotou pak máme očekávat zážehový litrový tříválec, přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 1.6 l s výkonem kolem 144 kW (193 k), a rovněž i vznětovou patnáctistovku. Vedle konvenčních pohonných jednotek se může nový model Juke dočkat i pohonného systémy s elektromotory, jimž bude potřebnou energii vedle baterií poskytovat i malý spalovací motor.

Design druhé generace modelu Juke má do jisté míry navazovat na svého předchůdce a využívat některé z jeho výrazných prvků v čele s tvarovým řešením blatníků. Zároveň má novinka rozvíjet aktuální styl značky Nissan a vyloučena není ani inspirace konceptem Gripz z roku 2015. O příchodu nového modelu se spekulovalo nejen v roce 2016, zmiňováno bylo i jeho uvedení na podzim letošního roku, ale nakonec se má zcela nový Nissan Juke představit až v roce 2019 a na trh zamířit v jeho letních měsících. Ovšem je otázkou, jak vše bude vypadat vzhledem ke značným potížím, které společnost Nissan Motor v poslední době má ve svém vrcholném managementu, ale věřme, že se všechno v dobré obrátí...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.