On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Test nových asistentů řízení
 
15.12.2018 Autor: Tommü Design

Evropská organizace NCAP (European New Car Assessment Programme) otestovala asistenční systémy podpůrného řízení deseti automobilů, Audi A6, BMW 5, DS 7 Crossback, Ford Focus, Hyundai Nexo, Mercedes-Benz C, Nissan Leaf, Teslu Model S, Toyotu Corolla nebo Volvo V60, a to vždy v plné bezpečnostní výbavě. Jak zkouška dopadla? No, je třeba říct, že výsledky nejsou moc lichotivé.

Takzvaní „pomocníci při řízení“ se rozmáhají napříč automobilovými segmenty. Vozy už nejen že nouzově brzdí či varují před opuštěním jízdního pruhu, ale až do zastavení udržují směr i vzdálenost. Připomínají tak autopilota. Navzdory tomu, že třeba Tesla soubor těchto technologií autopilotem skutečně označuje, Euro NCAP, která má na starost zejména nárazové testy nových aut, varuje: „Žádný automobil na trhu rozhodně autonomní není,“ uvádí organizace ve zprávě s tím, že dle nedávného průzkumu si sedmdesát procent lidí myslí, že plně autonomní auto už dnes lze koupit. Zástupci organizace shrnuli podpůrné systémy řízení v současných vozech do balíku pro jednotné posouzení a říkají mu Highway Assist. V několika testech posuzuje činnost adaptivního tempomatu, nouzového brzdění, držení v pruhu a automatické regulace rychlosti na základě podkladů kamer a GPS.

Vedle standardních testů, jako jízdy v pruzích či standardnímu nouzovému brzdění, testované vozy podstoupí i scénáře podobné těm, jaké zažijete v běžném provozu. Auto jedoucí před vámi náhle zpomaluje nebo zrychluje. Dále také najednou uhne před stojícím vozem. Dalším scénářem je, když těsně před auto se zapnutým adaptivním tempomatem dostane jiný vůz, je nuceno povolit odpor volantu ve směru vhodného vyhýbacího manévru či samo zvládnout zatáčku ve tvaru S. Test ukázal, že BMW 5 a DS 7 Crossback nabízí nejmenší podporu. Tesla se pak na systémy až příliš spoléhá a riskuje. Další vozy podle organizace NCAP poskytují vyvážený mix elektronických pomocníků řízení.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.