On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan GT-R50 by Italdesign...
 
14.12.2018 Autor: Tommü Design

Giugiaro bude! O jeho produkci se dříve pouze spekulovalo, teď však společnost Nissan Motor oficiálně potvrzuje, že speciální GT-R s karoserií od Italdesignu opravdu vznikne pro padesátku šťastných zájemců - ovšem pouze pro ty majetné. Japonská automobilka začala sbírat objednávky na tento speciální vůz, který vyjde na 990.000 EUR bez daně a ti, kteří v tom nevidí problém, by si údajně měli pospíšit. Nissan GT-R50 podle Italdesign bude k dostání pouze v malosériové produkci padesáti kusů.

Projekt konceptu GT-R50 vznikl na oslavu padesátého výročí studia Italdesign Giugiaro a zároveň existence legendárního označení GT-R v historii japonské automobilky. Oslavné pojetí současného Nissanu GT-R R35, které prošlo rukama designérů, karosářů a stylistů známého italského studia se nebude od původního prototypu razantně lišit. Základem je varianta Nismo, jenž podstoupila další ladění. Dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3.8 l dostal turbodmychadla ze závodního modelu GT3 a několik dalších podstatných úprav uvnitř. Nyní produkuje 530 kW (720 koní) a točivý moment 780 Nm. S těmito úpravami byla zesílena i převodovka, diferenciály, kardan či homokinetické klouby, nehledě na podvozek s tlumiči Bilstein DampTronic s variabilním adaptivním účinkem a brzdovým systémem Brembo s dvoudílným plovoucím děrovaným kotoučem.

Hlavním lákadlem GT-R50 je ovšem jeho futuristicky vypadající karoserie, která byla vytvořena výhradně ruční prací zkušených karosářů. Žádný karbon, ale velké pláty plechů, poctivě vyklepané do požadovaných tvarů. V částečně přepracovaném interiéru je použita nová karbonová palubní deska a zadní části vozu vévodí skvěle vypadající koncová světla, která byla vytvořena pomocí 3D tisku. Oproti standardnímu GT-R dostal automobil rovněž elektricky výsuvné zadní křídlo. Zákaznici si budou moci zvolit vlastní barevné kombinace karoserie a odstíny či materiály použité v interiéru. Kdo chce, ale hlavně má k dispozici patřičnou sumu, může si již nyní Nissan GT-R50 by Italdesign objednat. Ovšem pozor - může se stát, že na něj už nezbude...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.