On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Specialty Equipment Market...
 
13.12.2018 Autor: Tommü Design

Association (SEMA), která se konaná každoročně v americkém Las Vegas představila to nejzajímavější, ale spíš to nejšílenější, co je ve světě upravených vozů k vidění. Vystavují tam přitom nejen samotní tuningoví výrobci, ale i automobilky. Přehlídka SEMA Show je mezi automobilovými fanoušky, ale hlavně vyznavači tuningu opravdovým svátkem. Pick Upy, super sportovní automobily i historické vozy, to všechno se představilo na výstavě SEMA 2018. Samozřejmě ovšem v upravené podobě!

Konkrétně Toyota přivezla obří Pick Up Tundra Pie Pro, jenž náležitě překvapil všechny milovníky pizzy. Na jeho korbě totiž byli umístěni roboti, kteří automaticky uměli připravit tuto italskou pochutinu, a to během šesti až sedmi minut. To Honda stvořila něco velmi zvláštního. Honda Rugged Open Air Vehicle Concept je otevřeným Off Roadem, který kombinuje upravenou techniku z Pick Upu Ridgeline s karoserií inspirovanou čtyřkolkou Pioneer 1000. Kia připomínala příchod nového velkého SUV Telluride hned čtyřmi koncepty na jeho bázi, které různým způsobem zdůrazňovali jeho terénní styl. Ford zase logicky vsadil na nový model Ranger, jehož terénní schopnosti zdůrazňuje hned sedm různých konceptů. Na elektrickou sílu vsadil Chevrolet. Závodní koncept eCOPO Camaro vzdává hold někdejšímu COPO Camaru z roku 1969 přizpůsobenému závodům ve sprintu. Novinka je takto také upravena, jen místo silného osmiválce v útrobách ji pohání dvojice elektromotorů přesahujících 515 kW a 813 Nm. Díky tomu má vůz vyvíjený ve spolupráci se závodním týmem Hancock and Lane Racing zvládnout sprint na čtvrt míle za méně než devět sekund.

Ovšem například Nissan upraveným kupé Project Clubsport 23 připomínal existenci svého sporťáku 370Z. Koncept přizpůsobený jízdě na okruhu se ale proti sériovému autu výrazně proměnil. Nissan Project Clubsport 23 je totiž místo originálního atmosférického šestiválce o objemu 3.7 litru poháněn třílitrovým vidlicovým šestiválcem s dvěma turbodmychadly o výkonu 294 kW. Nadále však spolupracuje s šestistupňovým manuálem, byť si taková kombinace vyžádala novou spojku a setrvačník. Není to však jediná změna této okruhové speciality, nový je také výfuk nebo zavěšení, vnitřek je pak odlehčen s ohledem na zacílení vozu. Dále Nissan představil Kicks Sound Machine nebo Titan Red Cross... Prostě místo toho, aby se automobilka věnovala například tepelnému managementu modelu Leaf, zbytečně, ale opravdu zbytečně, tříští své síly do vyložených „hloupostí“ - mimo koncept modelu Titan Red Cross. To a mnohem více bylo patrné na výstavě SEMA Show 2018, která se konala na přelomu desátého a jedenáctého měsíce v kongresovém centru amerického Las Vegas.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.