On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

S elektromobilem můžete po...
 
10.12.2018 Autor: Tommü Design

rakouských dálnicích jezdit rychleji než ostatní řidiči. Není to tak dávno, co Rakušané zkušebně navýšili maximální povolené rychlosti na vybraných úsecích dálnice. Zatímco doposud se tu mohlo jezdit 130 km/h, od prvního srpnového dne letošního roku je povolena maximální rychlost zvýšena o 10 kilometrů za hodinu. Některé úseky dálnic se vyznačují i omezenou rychlostí od 22:00 do 6:00, kdy se tu smí jet jen 110 km/h. Ovšem nyní alpská země přichází s dalším pravidlem, které tentokrát zvýhodňuje majitele elektrických aut.

Možná už jste slyšeli o takzvaných IG-L zónách (Immissionsschutzgesetz-Luft), kde je rychlost snížena kvůli omezení emisní zátěže. Od loňského roku se prohřešky v těchto úsecích trestají ještě přísněji. Kromě pokuty za překročení rychlosti vám v Rakousku mohou „napařit“ dalších dva tisíce EUR za znečišťování životního prostředí, takže z celkové sumy se stanete ihned - environmentalistou. Celkem jde o síť zhruba 440 kilometrů dálnic. V těchto úsecích je rychlost omezena ze 130 na 100, případně 80 km/h. A právě tady, kde se spalovacím motorem můžete jet maximálně stovkou, bude moci řidič například Nissanu Laef pokračovat rychlostí 130 kilometrů za hodinu. Rakouská vláda připomíná, že novinka v pravidlech se týká pouze elektromobilů, pro majitele hybridů či Plugin hybridů tak platí stejná pravidla jako pro řidiče aut se spalovacími motory.

Žádným tajemstvím není ani to, že Rakušané chtějí IG-L zóny postupně rozšiřovat. Podle tamní policie nejde jen o životní prostředí, ale i bezpečnost účastníků provozu. Od zavedení těchto zón se prý nehodovost v daných úsecích snížila až o padesát procent. V mnoha evropských zemích se stát snaží přimět motoristy ke koupi elektromobilu nejrůznějšími výhodami, ovšem jen málokde se chovají tak jako v Rakousku.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.