On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Malý zájem o „Zapojovací den“...
 
04.11.2018 Autor: Tommü Design

v našem hlavním městě. Dne 10.10.2018 proběhla v Břevnovském klášteře závěrečná část letošního seriálu Tour de Fleet, podnik nazvaný Plugin Day. Jak napovídá název, byl zaměřen na problematiku elektrifikovaných automobilů, tedy trend, který nabývá na významu. Na akci své elektromobily nebo Plugin hybridy představilo šest značek, prezentovali se také poskytovatelé služeb pro dobíjecí infrastrukturu nebo sdílení vozidel. Necelá stovka účastníků mohla v dopoledních hodinách sledovat přednášky a zároveň vyrážet na testovací jízdy po okolí. Na akci byly přítomni dealeři automobilek Nissan, Renault, Toyota, Jaguar, Kia a Hyundai. Své plány v oblasti elektromobility prezentovala, byť zatím bez elektrické Daily, která se připravuje, také značka Iveco.

V rámci dopoledního programu zaznělo celkem šest přednášek. Program zahájil Jiří Maláček ze společnosti Toyota Central Europe - Czech s.r.o., který nastínil možnosti dalšího vývoje automobilového průmyslu obecně a rozebral výhody i nevýhody jednotlivých tradičních a alternativních druhů pohonu, včetně jejich reálného vývoje v posledních letech. Ivo Hykyš ze společnosti Siemens se zamyslel nad možnostmi dobíjení elektromobilů a nad rozvojem infrastruktury včetně chytrých sítí. Prezentoval při tom produkty, které v současnosti Siemens nabízí a také plány na jejich další vývoj. V dalším vystoupení představil plány značky Ford na uvádění hybridních modelů Petr Šimůnek, manager společnosti Ford Motor Company. Zpět od automobilů k infrastruktuře se vrátil Jakub Jedlička ze společnosti Green24 Holding, který vystoupil s tématem problematiky dobíjení elektromobilů a budování dobíjecí sítě. Ještě více praxi se přiblížilo vystoupení Petra Kličky ze společnosti Moneta Money Bank, který představil program Zelená Moneta, jehož součástí je také zavádění elektromobilů do vozového parku. Závěr obstaral ve svém druhém vystoupení Jakub Jedlička, který tentokrát hovořil o možnostech a přínosech programů sdílení elektromobilů, včetně řešení Shandi, které Green24 Holding vyvinul.

V průběhu přednášek i po nich se hosté vydávali na testovací jízdy s přistavenými elektromobily. K dispozici jim byla mimo jiné i čtveřice atraktivních Jaguarů i-Pace, zájem byl také o Nissan Leaf, Hyundai Kona, Plugin hybridní verzi Toyoty Prius nebo model Kia Optima Plugin Hybrid. Plugin Day Praha ukázal, že zájem o elektromobilitu v Česku roste jen velmi zvolna. Téma je dostatečně široké a za rok se tedy jistě v Praze nebo jejím okolí sejdeme k druhému ročníku Plugin Day. Aut do zásuvky a elektromobilů je u nás pořád velmi málo - avšak jsou.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.