On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Alespoň na Dušičky neparkujte...
 
02.11.2018 Autor: Tommü Design

jako naprostí hlupáci! Památka všech zesnulých nebo lidově řečeno - Dušičky - jsou svátkem, kdy vzpomínáme na zemřelé. Tradičně se v naší zemi navštěvují hřbitovy, pokládají květiny a zapalují svíčky. Vzpomínky na zemřelé se drží ve všech koutech světa, ovšem v podstatně jiné formě než u nás. Nejznámější variantou tohoto svátku, který se postupně dostává i k nám je Halloween. České Dušičky nejsou zrovna veselý svátek, ostatně ani roční období k veselení nevybízí. Není to tak ale všude, a není to tak vždycky, ale je jen na vás, jak na svoje zesnulé blízké budete vzpomínat...

Špatné parkování se ve větších městech šíří jako mor. Nezodpovědní a mnohdy arogantní řidiči si nedělají hlavu s hledáním vhodného místa a svoje auta nechávají, kde je napadne. Stojí na chodnících, blokují vjezdy, silnice, přechody... Přišel čas je potrestat. Někteří lidé při parkování tráví dlouhé minuty popojížděním dopředu a zase dozadu, aby se na místo vešli. A mnohým se to stejně nepovede. Jako třeba ženě, která se zoufale pokouší odjet z parkovacího místa a přitom několikrát nabourá do vozidla stojícího vedle ní. Nakonec vystoupí a snaží se připevnit poklici zpět na kolo vedle stojícího auta, které nabourala. Po nezdařeném údržbářském pokusu znovu usedá do vozu, zařadí zpátečku, srovná volant a opouští parkoviště, jakoby se nic nestalo. Nezbývá než konstatovat to, že v Americe dají řidičák opravdu každému.

Jiní řidiči si naopak s parkováním nedělají vůbec žádné vrásky, nechají auto napůl na chodníku, zaberou dvě parkovací místa, zablokují výjezd ostatním nebo rovnou zastaví na přechodu pro chodce či místě pro invalidy. A vůbec to neřeší. Právě na tato individua se zaměřila vtipná kampaň Nissanu v zemích Beneluxu. V ulicích Belgie a Holandska tak začaly být zvýrazňovány nesprávně zaparkované automobily, které nejsou touto akcí nijak dotčeny, přesto je majitel na mizerné stání důrazně upozorněn. Kolem špatně parkujících aut vznikají provizorní bílé nákresy odměřené právě podle vozů na nich stojících, které nejlépe dají vyniknout nemístnému způsobu stání. V čarách je vždy vklíněno logo Nissanu a připsán vzkaz: „Let your car do the parking. With ProPilot Park Assist.“, tedy „Nechte své auto na parkovišti. S programem ProPilot Park Assist.“ Nová technologie samočinného parkování modelů Nissan Leaf a Qashqai má být pomocníkem pro „méně zkušené“ řidiče, kteří se s automobilem nejsou schopni trefit do vyhrazeného místa. Prostě stačí jen stisknout tlačítko.

Vzkazů, které měli za stěrači špatně parkující řidiči, je plný internet. Většinou jde o poněkud drsnější zprávy. Jako třeba ta, kterou někdo nechal za oknem vozu v pražské Korunní ulici. Ovšem mnohdy nezůstává jen u sdělení a vzkazu. Samozvaní mstitelé berou často spravedlnost do svých rukou, a to se pak špatně parkující řidiči nestačí divit. Není to dlouho, co po sídlišti v pražských Bohnicích chodil automobilní fantom, který nesprávně stojícím vozům mazal kliky psím lejnem nebo z jejich „miláčků“ dělal Suzuki Baleno. No, dost možná, že tam ještě chodí...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.