On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Pohled do zákulisí výroby...
 
31.10.2018 Autor: Tommü Design

výročního konceptu Nissan GT-R50 by Italdesign. Několik fotografií ukazuje, že i v době robotů a 3D tisku se stále cení poctivá ruční práce i umělecký smysl pro detail. Lepší oslavu 50. výročí studia Italdesign Giugiaro a zároveň existence legendárního označení GT-R v historii Nissanu - příští rok - si zřejmě nelze představit. Již v létě nám byl představen společný projekt konceptu GT-R50, který je oslavným pojetím současného Nissanu GT-R R35 rukama designérů, karosářů a stylistů známého italského studia.

Krátký dokument... https://youtu.be/8m0i5j69xEI ...z tvorby vozu nyní dokazuje, že za dveřmi Italdesignu se jednoduše některé věci ani po padesáti letech nezměnily. Skoro až nereálně vypadající karoserie by tak mohla kdekoho zmást, ale doopravdy byla vytvořena tvrdou ruční prací zkušených karosářů a jejich nástrojů. Žádný karbon, ale raději velké pláty plechů, poctivě vyklepané do požadovaných tvarů. Práce započala odstrojením Nissanu GT-R Nismo, jenž posloužil jako technický základ pro vytvoření italského nového přístupu k japonskému sportovnímu automobilu. Jak už víme, opravdu se tedy nejedná o vozidlo pro statickou výstavku, funkčnost konceptu automobilka převedla letos na Festivalu rychlosti v Goodwoodu a také v belgickém Spa. Ne všechny části GT-R50 ovšem vznikly postaru. Přepracovaný interiér používá novou karbonovou palubní desku a skvěle vypadající zadní světla byla vytvořeny pomocí 3D tisku. Oproti standardnímu GT-R dostal vůz rovněž elektricky výsuvné zadní křídlo. Na techniku se koneckonců přece jen také sáhlo a dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3.8 l dostal turbodmychadla ze závodního modelu GT3 i několik dalších podstatných úprav uvnitř. Nyní produkuje 530 kW (720 koní) a točivý moment má hodnotu 780 Nm. Posílena byla například převodovka, diferenciály, kardan či homokinetické klouby. Konstruktéři využili tlumiče Bilstein DampTronic s variabilním adaptivním účinkem a vylepšený brzdový systém Brembo.

Společnost Nissan Motor a studio Italdesign Giugiaro přitom opravdu plánují malosériovou produkci GT-R50. Vzniknout by mělo pouhých padesát kusů, přičemž každý z exemplářů může udělat šťastnějšími ty, kteří na to mají. Přesněji: „Ono to bude stát někde kolem 900.000 EUR, což dělá v českých korunách bratru cca... ale to si spočítejte sami.“ Stavba jednoho kusu potrvá přibližně šest měsíců...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.