On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Modelu Leaf se daří po celém...
 
20.10.2018 Autor: Tommü Design

starém kontinentu a v Norsku je nejprodávanějším automobilem vůbec. Za úspěchem elektromobilu Nissan Leaf v letošním roce stojí především příchod druhé generace. Objednávky byly spuštěny v únoru a novinku si již objednalo zhruba 43.000 zákazníků, přičemž automobilka do konce srpna dodala 26 tisíc těchto vozů. Druhá generace modelu Leaf se tak za pár měsíců stala rekordmanem v několika disciplínách. Tento japonský vůz už je nejprodávanějším elektromobilem v Evropě, který svými prodeji překonává dokonce i automobily s Plugin hybridním pohonem. Zajímavý je i fakt, že v Norsku se stal Leaf nejprodávanějším vozem mezi všemi typy pohonu.

Zatímco na jaře se společnost Nissan Motor chlubila jedním prodaným modelem Leaf za každých dvanáct minut, dnes už na udání jednoho kusu potřebuje minut deset. Měsíčně tak japonské automobilce dorazí něco kolem čtyř tisíc žádostí. V souvislosti s tím značka očekává i jeden negativní dopad, a sice prodloužení dodací doby, protože výrobní prostory nejsou nafukovací. „Silný růst tržeb nového Leafu je charakteristický pro celou Evropu včetně Rakouska, Francie, Německa, Nizozemska, Portugalska či Španělska. V Norsku dokonce narostl prodej tak strmě, že se letos Leaf stal nejžádanějším automobilem mezi všemi pohony,“ pochvaluje si automobilka v oficiální tiskové zprávě a dodává, že zájem o auto je i mezi firemními flotilami, do kterých zamířilo na osm tisíc vozů. Aktuálně se Leaf prodává na jednapadesáti trzích po celém světě. „Novou generaci modelu Leaf jsme postavili na základě zpětné vazby více než sta tisíc vlastníků předchozího vozu. Pochvalovali si okamžitý točivý moment, snadné řízení či spolupráci s e-Pedalem. Je to auto stvořené pro každodenní život a prodejní čísla to jednoznačně odrážejí,“ uvedl Gareth Dunsmore, ředitel elektrických vozidel evropského zastoupení Nissanu.

V Norsku se sice Leaf dostal před tolik oblíbené Tesly, Elona Muska to ale příliš mrzet nemusí. Aktuální prodejní výsledky totiž ukazují, že americká automobilka po patnácti letech od svého založení prodává víc vozů než například Jaguar. Tesla totiž za prvních devět měsíců letošního roku prodala již zhruba 154.000 elektromobilů, zatímco nový Jaguar si pořídilo cca 136.000 zájemců. Za růstem americké značky může především nový Model 3, jehož podíl z letošních prodejů je vyčíslen na 82.400 kusů.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.