On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Jako by „E.T. od Nissanu“ volal...
 
19.10.2018 Autor: Tommü Design

„I Want Home - Chci domů“. Nissan Europe představil minulý měsíc na autosalonu v Hannoveru zajímavým koncept, který jistě zaujme všechny fanoušky astrologie. Automobil s názvem Navara Dark Sky Concept obsahuje špičkově vybavenou observatoř. Vůz vznikl ve spolupráci britského Nissanu s Evropskou kosmickou agenturou (ESA). Automobilka nám v poslední době ukázala hned několik futuristických konceptů, mezi nimiž nechybělo ani několik speciálů upravených k propagaci nových filmů ze ságy Star Wars.

Dark Sky je však mnohem víc, než jen bláznivým konceptem vesmírné doby. Tenhle stroj v sobě ukrývá možná až překvapivě smysluplné využití. Jeho základem se stal oblíbený Pick Up Nissan Navara s čtyřdveřovou kabinou Double Cab. Nový koncept totiž není jen výstavní atrakcí, ale funkční mobilní astronomickou laboratoří, díky které se vědci mohou dostat i na obtížně dostupná místa mimo civilizaci, kde lze ještě najít zbytky temné oblohy bez světelného znečištění. Jeho součástí je i speciální přívěs, pod jehož mechanizovanou střechou se ukrývá teleskop PlaneWave. V přední části Navary naopak nalezneme nejnovější bezpečnostní systém Nissan ProPilot, díky kterému by se měly astronomové bezpečněji dostat i do vzdálených lokalit. Nissan Europe tvrdí, že inspirací pro design vozu byl přímo vesmír. Většina karoserie je natřena černým lakem, který má na bocích vozu i přívěsu s teleskopem speciální vzor. Červené podsvícení v masce, LED světelná rampa integrovaná do střešního nosiče a velká kola pak dotvářejí futuristický vzhled vozu. Díky výkonnému 2.3 l dieselu pod kapotou Navary, který generuje cca 190 koní a 450 Nm točivého momentu, se vědci a astronomové nemusí bát, že by automobilu se zapřaženým teleskopem došel v terénu nebo na silnicích jeho výkon.

„Nissan Navara Dark Sky Concept je dokonalým příkladem toho, že Nissan funguje jako skutečný partner, který umožňuje naším zákazníkům dostat se kamkoliv,“ pronesl Ashwani Gupta, jeden z vedoucích pracovníků společnosti. „Díky Nissan Intelligent Mobility a systému ProPilot vytváříme nejlepší řešení pro nové hranice obchodu. V každém případě bez ohledu na to, jak komplikované jsou potřeby zákazníků,“ dodal pan Gupta. Takže E.T. může klidně domů...

Celkové rozměry: délka (Navara a přívěs) - 9.680 mm ... délka (Navara) – 5.400 mm ... výška (Navara) - 1.920 mm ... rozvor (Navara) - 3.198 mm ... kola (Navara) - 20“ ... délka (přívěs) - 4.060 mm ... výška (přívěs) - 2.060 mm ... kola (přívěs) - 16“.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.