On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan nepodváděl jenom s...
 
06.10.2018 Autor: Tommü Design

emisemi nebo spotřebou paliva, ale oficiálně přiznal i manipulaci s dalšími výsledky... V některých domácích továrnách této japonské automobily se netestovala například kontrolka signalizující nedostatek brzdové kapaliny, neměřil vnější hluk a manipulovalo se dokonce i s hodnotou, jako je hlasitost klaksonu. Prostě co vyšlo tak, jak nemělo, to se v protokolu upravilo, aby výsledek odpovídal požadavkům. Navíc některé testy neprobíhaly podle předepsaných podmínek. Pochybení byla zjištěna ve všech japonských továrnách tohoto výrobce s výjimkou závodu Nissan Motor Kyushu.

Začátkem července byla zveřejněna zpráva o tom, že Nissan zjistil v téměř všech svých domácích továrnách nesrovnalosti při různých měřeních včetně měření emisí. Na základě této skutečnosti se rozeběhlo vnitřní vyšetřování, jehož výsledky byly zveřejněny koncem devátého měsíce letošního roku. Automobilka je také předala japonské vládě spolu s návrhy, jak dalším pochybením předcházet. Nissan nepoužíval žádné promyšlené řešení, které by po vzoru Volkswagenu instaloval přímo do aut. Jeho zaměstnanci si vystačili s vlastní představivostí, propiskou a klávesnicí. Pokud jde o měření emisí a spotřeby paliva, pracovníci jednoduše upravovali naměřené hodnoty tak, aby odpovídaly daným specifikacím. A to i tehdy, pokud se lišily jen mírně, nebo pokud daná hodnota neodpovídala vnitřním kontrolním standardům a měření by se tedy muselo opakovat. Kromě toho v momentě, kdy proces automatického výpočtu selhal, se tím pracovníci příliš netrápili a na základě dřívějších měření zapsali potřebnou hodnotu sami. U Nissanu si zjednodušovali práci tím, že vhodné podmínky neřešili a do protokolů zapsali například v případě teploty nebo vlhkosti to, co tam být mělo, aby se mohlo měření uskutečnit, přestože realita byla odlišná.

Společnost Nissan Motor podobný problém neřeší poprvé, což také v oficiálním dokumentu přiznává. Před více než rokem bylo zjištěno, že finální kontrolu bezpečnosti vyráběných vozů prováděli zaměstnanci bez potřebné kvalifikace. Tehdy zavedli celkem třiapadesát opatření, po aktuálním vyšetřování byl tento seznam rozšířen na osmapadesát. Za vším údajně stojí velmi nízké povědomí příslušných pracovníků o důležitosti testovacích procesů a předepsaných norem. V dokumentu pro japonskou vládu se značka hluboce omlouvá jak představitelům země, tak i jejím obyvatelům. V mnohastránkovém řešení pak předkládá, jak vytvořit celý systém, který by těmto excesům zabránil. Už dnes samozřejmě došlo k mnohým změnám, které zamezily dalším podvodům.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.