On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan chystá dvacet nových...
 
03.10.2018 Autor: Tommü Design

elektrických automobilů. Ptáte se kde? Odpověď zní - v Číně! Japonská společnost Nissan Motor podniká v Číně s partnerskou firmou Dongfeng Motor (DFL). Tandem Nissan a Dongfeng májí velmi ambiciózní plány v oblasti vozů na elektrický pohon. Jejich společný podnik připravuje na dvacet verzí různých elektromobilů a do roku 2022 chce těchto aut prodávat kolem 700 tisíc. Na čínském automobilovém trhu dominují už téměř dvacet let dvě společnosti - General Motors a Volkswagen. Každá z nich tam vloni prodala zhruba čtyři miliony vozů.

Se značným odstupem jsou za nimi čtyři automobilky Nissan, Toyota, Ford i Honda a jejich prodeje se loni pohybovaly nad jedním milionem. „Chceme se vydělit z této druhé řady a být součástí Top trojky na čínském trhu,“ řekl Jun Seki, prezident Dongfeng Motor. Společnost Nissan Motor je součástí aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, která byla loni vůbec největší automobilovou skupinou na světě a vystřídala v minulém roce německý Volkswagen na pozici největšího prodejce osobních i lehkých užitkových aut na světě. Samotná společnost Nissan Motor měla v loňském roce rekordní meziročním růstu (4,6 %) i odbyt 5,82 milionu vozů. Hodně tomu pomohl právě čínský trh, kde automobilka rostla o 12,2 procenta a prodala 1,519 milionu aut. Chybělo tedy „jen“ 74 tisíc vozů, aby se Čína poprvé stala jejím největším trhem, kterým jsou se 1,593 miliony Spojené státy americké. Carlos Ghosn, předseda a výkonný ředitel společnosti Renault-Nissan-Mitsubishi, uvedl: „Do roku 2022 bude aliance prodávat 14 milionů automobilů ročně. Počítáme přitom s tím, že za stejnou dobu díky spolupráci jednotlivých automobilek ušetří 12 miliard dolarů.“ Japonský výrobce dnes na západních trzích prodává dva elektromobily - Nissan Leaf a Nissan e-NV200. V přípravě je také malé plně elektrické SUV - už od roku 2012 - a dál... dál nic.

Zato v Číně, tam je to jiná pohádka. V rámci společného podniku DFL chystá dvacet nových elektrifikovaných vozidel. To znamená čistých elektromobilů, nebo hybridů vybavených pohonem e-Power, které jsou zatím dostupné pouze v zemi vycházejícího slunce. Japonská automobilka před více než měsícem v Číně zahájila výrobu svého prvního vozu na elektrický pohon, který byl navržen pro čínský trh. Sedan Sylphy Zero Emission vyrábí Nissan spolu s čínským partnerem Dongfeng Motor. Je první z řady levných elektromobilů, které chystají světové automobilky pro zemi, která je jejich největším trhem. Nízko nákladový model je kombinací jednoho z nejprodávanějších elektrických vozů na světě Nissanu Leaf a nejprodávanějšího sedanu Nissanu v Číně nazvaného Sylphy. Automobil dotovaný vládou stojí 166.000 jüanů, což je zhruba polovina ceny čínské verze vozu Leaf, který společný podnik obou firem prodává. Čína se loni na celosvětovém prodeji elektromobilů podílela asi polovinou, prakticky veškerý odbyt však připadá na čínské značky jako BYD Auto a BAIC Group. Jejich ceny začínají od 140.000 jüanů.

Země vycházejícího slunce, která je největším automobilovým trhem na světě, chce výhledově zcela zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby zlepšila kvalitu ovzduší. Od příštího roku by se měly na prodeji jednotlivých automobilových značek v Číně minimálně deseti procenty podílet právě elektromobily.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.