On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Renault-Nissan-Mitsubishi a...
 
29.09.2018 Autor: Tommü Design

Google. Francouzko-japonská automobilová aliance si vybrala společnost Google ze skupiny Alphabet jako dodavatele operačního systému pro příští generaci infotainmentu, což představuje spojení informací a zábavy ve svých vozech. Spolek, který vloni na celém světě prodal zhruba 10,6 milionu automobilů a je světovou jedničkou, chce nový systém představit v roce 2021. Představitelé aliance uvedli, že řada jejich zákazníků se kloní k používání informací Googlu spíš než aplikací z dílny automobilek. Vedle map a programů Googlu nabídne systém s operačním softwarem Android také hlasem aktivovanou asistentku.

Řada řidičů dnes preferuje mobilní telefony a automobilový průmysl se snaží vyvíjet rozhraní, která jsou stejně spolehlivá i snadno ovladatelná. Podle analytiků je však mnoho z těchto systémů příliš složitých a poruchových. Společnosti odmítly zveřejnit podrobnosti o svém partnerství. Sdělily jen, že Google bude mít přístup k datům generovaným aplikacemi v automobilech, ale jen se souhlasem klientů. Systém také dovolí provádět bezdrátovou diagnostiku vozu po internetu a zasílání aktualizací automobilů podobně, jako to má třeba Tesla. Zajímavé je, že součástí bude takzvaný Alliance Intelligent Cloud, což je připojení na centrální server, kde se mají například shromažďovat jízdní data nebo informace o stavu vozidla. Google se snaží do automobilového průmyslu proniknout od roku 2005. Jako první integrovala elektronický atlas Google Earth do navigačních systémů společnost Audi z koncernu Volkswagen. Automobilka Volvo Cars oznámila, že Android bude operačním systémem nové generace podávání informací zábavnou formou.

„Obecně se však výrobci automobilů zdráhají s Googlem příliš svazovat, protože si nejsou jisti, jak se budou vyvíjet jejich obchodní modely a čeho se mají vzdát ve prospěch technologické firmy,“ uvedl analytik IHS Markit Mark Boyadjis. Google se snaží jejich obavy rozptýlit tím, že operační systém Android nabízí k využití zdarma. IHS Markit odhaduje, že automobily letos využívají systém Android v devatenácti procentech podávání informací zábavnou formou systémů instalovaných ve vozidlech na celém světě. Google také nabízí rozhraní Android Auto pro integraci přístrojů s operačním systémem Android do palubní sítě vozidla. Operační systém Android na světě používá přes osmdesát procent chytrých telefonů.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.