On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Japonská automobilka Nissan...
 
24.09.2018 Autor: Tommü Design

končí s prodejem kompaktních vozů Pulsar - jak jsem již dříve psal - i Almera, které nabízela v evropských zemích a v Rusku. Důvodem je posun poptávky spotřebitelů v tomto tržním segmentu ke sportovně užitkovým vozům (SUV). Výrobu hatchbacku Pulsar pro Evropu automobilka zastavila už letos v červnu, produkci vozu Almera v Rusku ukončí do konce tohoto roku. V evropském segmentu „C“ tak nebude mít Nissan svého zástupce, pokud nepočítáme elektromobil Leaf, ale elektrická auta jsou stále samostatnou kapitolou.

Nissan Pulsar přišel na trh v roce 2014. Původní plán byl prodávat na starém kontinentu ročně 64.000 těchto vozů. Automobilka chtěla „přetáhnout“ zákazníky Golfu a Focusu, ale nakonec se v roce 2015 prodalo jen 43.267 modelů, v roce 2016 prodeje klesly na 31.699 aut a v loňském roce bylo prodáno jen 25.221 vozů. Továrna v Barceloně tak s výrobou Pulsaru skončila a nástupce v tomto tradičním segmentu vůz nedostane vzhledem k tomu, že Nissan se soustředí jen na Crossovery nebo SUV. Podobná je situace i na ruském trhu, který má pro Nissan Motor a celý společný podnik s Renaultem, Mitsubishi i ruskou Ladou velkou důležitost. Továrna v Togliatti totiž od roku 2013 vyráběl svého času populární sedan Almera, ale ten také kvůli slabým prodejům končí. V roce 2014 se z „domácí“ Almery stalo dokonce s 46.225 prodanými kusy nejprodávanější auto Nissanu v Rusku. Letos figuroval teto model na seznamu nejprodávanějších vozů na tamním trhu až na pětadvacáté příčce.

V Rusku už také vedou Crossovery a SUV, podle společnosti Nissan Motor jim připadá zhruba čtyřicet procent trhu. Nakonec zde má japonská automobilka velmi dobré postavení. Značka totiž meziročně zvýšila na oživujícím se ruském trhu prodeje o sedm procent.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.