On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

K vidění toho bude pořád dost!
 
20.09.2018 Autor: Tommü Design

Kde? No přece na Mondial Paris Motor Show 2018. Letošní ročník pařížského autosalonu se pomalu blíží, a tak už máme docela dobrý přehled o tom, co se na této přehlídce ukáže. Vystavovat v Paříži sice nebude Volvo, Mitsubishi, Mazda, Subaru, Mini, Jeep, Bentley, ale chybět bude také společnost Nissan Motor, které svoji účast odřekly. Ve francouzské metropoli tentokrát neuvidíme ani Fiat, Ford, Volkswagen nebo Opel, tedy hned několik klíčových evropských značek, jenž hrají důležitou roli na evropském trhu. Společným důvodem neúčasti automobilek je snaha o snížení nákladů a fakt, že autosalony už dnes netáhnou tolik jako kdysi. Vystavovatelům se tak již prezentace tolik nevyplatí jak v minulosti.

Na autosalonu tak bude méně tradičních vystavovatelů, což se pořadatelé rozhodli kompenzovat konáním přidružených výstav Mondial de la Moto a Mondial de la Mobilité, na kterých se představí motocykly i nová technika. Přesto všechno však v Paříži budou k vidění zajímavé automobily, protože konkrétně domácí výrobci si pro výstavu přichystali důležité novinky. Renault bude ve městě nad Seinou vystavovat modernizovaný Kadjar, který se dočkal jemných designových retuší a nového turbodieselu 1.7 dCi. Doplní ho autonomní koncept, navazující na dřívější díla EZ-PRO a EZ-GO. Naopak novou generaci Clia nakonec podle všeho v Paříži neuvidíme, počkat si budeme muset až na jarní ženevský autosalon. Na pařížském autosalonu se však podle některých zpráv očekává premiéra úhlavního rivala Clia, nové generace Peugeotu 208. Základem má být nová platforma CMP vyvinutá s čínským partnerem Dongfeng, která sníží hmotnost auta a především bude přizpůsobena nasazení elektromotoru. Počítá se totiž s příchodem čistě elektrické varianty. V reakci na konkurenci 208 přesáhne hranici délky čtyř metrů, design má navázat na větší 508. Právě Peugeot 508 bude další důležitou premiérou francouzské výstavy. Jestliže na jaře v Ženevě byla k vidění verze Fastback, na podzim se v Paříži ukáže sportovně střižené kombi 508 SW. Podobně jako 508 Fastback i odvozené kombi nabídne luxusní výbavu zahrnující i Full-LED světla nebo ve střední třídě unikátní noční vidění. Důležitou novinkou bude i retro koncept sportovního auta evokující někdejší 504 kupé. Zastoupeni budou i další francouzští členové skupiny PSA. Citroën se pochlubí evropskou verzí již v Číně prodávaného SUV C5 Aircross. Auto velikostně vyplňující mezeru mezi Peugeoty 3008 a 5008 se stane nepřímým nástupcem C5, místo hydropneumatického odpružení však nabídne tlumiče s hydraulickými dorazy. Benzinovým základem bude tříválec 1.2 PureTech, k dispozici budou i turbodiesely. A v roce 2019 přijede také Plugin hybrid, který se v Paříži ukáže ve formě konceptu. Luxusní divize DS pak pro město nad Seinou připravuje malé SUV 3 Crossback, které bude nabídnuto i v elektrické verzi s dojezdem cca 300 km podle WLTP (nová metodika měření emisí, a tím i spotřeby paliva).

Jen o francouzských značkách to ale nebude. Kia přiveze modernizovanou Sportage a další karosářskou verzi nového Ceedu. Model pojmenovaný ProCeed je sportovně střiženým kombi. Zajímavostí je účast nově založené vietnamské automobilky VinFast, která se v Paříži pochlubí svými prvními výtvory. Připravovaný sedan i SUV navrhuje Pininfarina, která je jednou z nejznámějších italských společností se zaměřením na design a vývoj karoserií pro automobily. Hodně novinek by se mohlo ukázat na stánku Audi, které v uplynulých měsících odhalilo novou generaci A1, modernizované TT a A4 nebo luxusní SUV Q8. BMW by zase mělo ukázat nové kupé řady 8 nebo novou X5, jejichž první fotografie byly již zveřejněny. Největší hvězdou mnichovské značky ale bude každopádně nová generace řady 3. Ta se zatím ukázala jen v zamaskované podobě. Škoda potvrdila premiéru modelu Kodiaq RS, který má dvoulitrový bi-turbodiesel. Doplní ji i dvě nové varianty modelů Karoq - Scout a Sportline. Nejdůležitější novinkou nicméně bude koncept Vision RS, který poprvé naznačí vzhled nástupce Rapidu Spaceback. V Paříži se každopádně nebude prezentovat sama automobilka Audi, ale jen její francouzské zastoupení. Podobně bude na letošní Mondial Paris Motor Show vystavovat lokální dealer Lamborghini nebo Aston Martin.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.