On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Crossover Nissan Juke ještě žije...
 
14.09.2018 Autor: Tommü Design

především díky „mistru“ edicí v podobě Nissanu Europe, jehož posledním počinem v tomto směru je Juke Bose Personal Edition. Jak je u teto společnosti obvyklé tvrdí, že novinka se dočkala modernizace, ale v podstatě jde jen - kromě audio systému - o kosmetické úpravy a kombinaci standardní či nadstandardní výbavy. Již dříve stvořil evropský Nissan limitované edice Juke Fun Edition, Juke Dark Sound, Juke Dynamic Edition, Juke Czech Line nebo Juke Race Line... Tak bychom mohli pokračovat i několik roků zpátky a prohlédnout si celou řadu „úspěchů“ Nissanu Europe...

V rámci změn vzhledem k novým emisním normám je extravagantní SUV japonské značky dostupné jen s benzinovou šestnáctistovkou a turbodieselem 1.5 dCi. Nissan Juke se prodává již od roku 2010, a přestože se už hovořilo o příchodu nové generace, sportovně užitkový vůz s výrazným designem na trhu zůstává. Musel se přizpůsobit novým emisním normám, platným od letošního září. Nabídka modelu Juke se omezila na dva motory, zmizely z ní pohonné jednotky 1.2 DIG-T a 1.6 DIG-T, k dispozici je ale nový akční model, který se jmenuje Bose Personal Edition a láká na kombinaci stylového vzhledu s bohatou výbavou. Ta zahrnuje například navigaci, kamerový systém sledující okolí vozidla, sledování mrtvého úhlu, upozornění na opuštění jízdního pruhu, vyhřívaná přední sedadla a také samozřejmě hudební systém Bose, který dal edici název. Speciální audio systém se dvěma reproduktory vpředu a dvěma v hlavové opěrce modelu Juke v podstatě kopíruje hatchback Micra Bose Personal Edition. Prostě je úžasné, jak tvořivý dokáže být Nissan Europe...

A navíc - to vše - je u Juke Bose Personal Edition zabaleno do stylové karoserie, kterou si můžete ozdobit barevnými detaily v oranžové, modré nebo černé. Konkrétně se jedná například o segmenty 16“ kol, nárazníky, kryty zrcátek nebo prahové lišty dveří. Stejné barvy jsou použity i v interiéru. Výbava vychází z N-Connecta, a tak vedle zmíněných prvků dostanete také šest airbagů, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, přední mlhovky, elektricky ovládaná okna, automatickou klimatizaci nebo tempomat. Nechybí ani rádio nebo dešťový a světelný senzor. To všechno v kombinaci se zážehovou šestnáctistovkou o výkonu 83 kW (dosud 86 kW) dostanete vzhledem k bohaté výbavě za rádoby přijatelných 456.700 korun. Za automatickou převodovku CVT se připlácí 28.600 korun. No nekupte to!

Omezená nabídka motorů, včetně konce verze Nismo, souvisí také s pomalu končícím životní cyklem dnešního modelu Juke. Druhá generace tohoto modelu se nejspíše začne prodávat v roce 2019. Moc se o ní zatím neví, podle prohlášení společnosti Nissan Motor však bude jiná než předchůdce. „Prostě musíme vycházet z toho, o čem lidé sní. Veřejnost se domnívá, že nový Nissan Juke bude mít extravagantní vzhled. A v tom se nemýlí“, tvrdí Alfonso Albaisa, současný vedoucí designér značky Nissan, který se od svého nástupu k luxusní divizi Nissanu v roce 2013 podílel například na modelech XQ30, XQ50 a také na konceptu Q80 Inspiration. Uvidíme, jak vše dopadne.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.