On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Čekání na Godota: Je symbolem...
 
13.09.2018 Autor: Tommü Design

očekávání a mlhavé naděje v románu Samuela Becketta. Absurdní drama tvoří pouze dvě dějství. Dekorace je omezena na jeden strom a scéna tvořena venkovskou cestou. Právě zde se setkávají dva tuláci, přátelé Estragon a Vladimír, z jejichž chaotického dialogu vyplývá jen jediné: „Že čekají na jakéhosi Godota, který by měl změnit jejich životní osudy“. Jejich nekonečný rozhovor je přerušen příchodem pána Pozza s bičem a jeho sluhy. Ovšem ve skutečnosti se nejedná o nic tak dramatického - pouze o „Čekání na Nissan Juke“. Ponechme na obou tulácích, jak moc jim pulsuje jejich srdce, ale věnujme se spíše připravovanému automobilu.

Je čas na novou generaci Nissanu Juke? Bezesporu! Tento vůz patří dnes již mezi stálice na automobilovém trhu vzhledem k tomu, že spatřil světlo světa už v roce 2010. Dá se považovat za jednoho ze zakladatelů v současné době tak populárního segmentu malých SUV, tedy sportovně užitkových vozů. Vždyť přišel dokonce o tři roky dříve než Renault Captur nebo Peugeot 2008, které tuto třídu hodně zpopularizovaly. S příchodem nové konkurence a postupujícími lety však zájem o tento model japonské automobilky klesá. Ve stále nabitějším segmentu malých SUV chce Nissan Juke bojovat i v druhé generaci svou charakteristickou zbraní - výrazným designem. Jednoznačně tedy přichází čas na změnu. O jejím příchodu se spekulovalo už v roce 2016, nakonec se ale druhá generace tohoto modelu začne vyrábět až v příštím roce. Nissan Juke na trhu vydržel bezmála devět let, což je v automobilovém světě opravdu dlouhá doba. Důvodem tak dlouhého životního cyklu je podle zákulisních zpráv fakt, že vedení automobilky nechalo design novinky přepracovat. Současný vedoucí designér značky ale takové zprávy odmítá. „Juke nebyl poslán zpět. Nevím, kde se takové zprávy vzaly. Bude to auto, stále se svým charakterem,“ tvrdí Alfonso Albaisa. Tvary nového modelu navrhuje designérské centrum Nissanu v Londýně. Malé SUV japonské značky má nadále sázet na výrazný design, který předchůdce tak proslavil i pohanil, zároveň však má být hodně jiný než u minulé generace. „Nevypadá ani jako koncept Crossoveru IMx nebo jako Leaf,“ doplňuje Albaisa. Nissan Juke během své kariéry několikrát překonal hranici 100.000 prodaných kusů v Evropě za rok, přičemž automobilka vidí velkou část úspěchu právě v jeho neobvyklém designu. I proto bude Juke „jiný“, byť to pro designéry znamená těžší práci. Nemohou udělat jen evoluci předchůdce, opět musí šokovat.

Nissan Juke je autem, které díky svým tvarům rozděluje veřejnost. Jedni jsou z jeho vzhledu nadšeni, jiní jej označují za jeden z nejpodivnějších vozů na světě, který vyhlíží jako rekvizita ze „Star Wars“. Sami představitelé společnosti Nissan Motor o kontroverzi vědí a někdejší globální šéf designu japonské automobilky Shiro Nakamura o něm koncem roku 2013 tvrdil, že je to vůz, který je buď milován, nebo nenáviděn. Nicméně už před několika lety vedoucí designér značky potvrdil, že zvláštní vzhled si Juke ponechá i v druhé generaci. Už kdysi si byl Shiro Nakamura vědom toho, že tento model bude těžké nahradit. Novinka má být postavena na shodné platformě jako nový Renault Clio. V souvislosti s novými emisními normami patrně přijde o atmosférické motory, základem tak bude zřejmě tříválec 0.9 TCe od Renaultu. Naopak turbodiesely má nabízet i nadále, stejně jako pohon všech kol, který však pořád bude dostupný jen pro vybrané pohonné agregáty. Novinkou by pak podle některých zpráv mohla být elektrická verze. Nový Nissan Juke se má světu představit někdy v následujících měsících. Datum a místo premiéry zatím známy nejsou, určitě to ale nebude na letošním pařížském autosalonu, kde společnost Nissan Motor nebude vůbec vystavovat.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.