On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nový Leaf příliš nezabodoval v...
 
20.08.2018 Autor: Tommü Design

hodnocení magazínu Consumer Reports, jenž je americkým časopisem, který od roku 1936 vydává Consumer Union, nezisková organizace zabývající se nestranným testováním výrobků všeho druhu. Consumer Reports má přísnou politiku, nepřijímá inzerci a zakazuje komerční využití svých testů pro reklamu. Její pozornosti samozřejmě neujdou ani elektrické vozy. Nejnovější generace elektromobilu Nissan Leaf od japonské automobilky je zejména na starém kontinentu velmi oblíbena a tím pádem i dobře prodávána, však od této organizace nezískal příliš kladné hodnocení.

Nejvíce byl novému Nissanu Leaf vytýkán kratší dojezd u současné verze s 40 kWh akumulátorem, který činí něco málo přes 240 km dle měření EPA (Enviromental Protection Agency - Agentura pro ochranu životního prostředí). U dražších konkurenčních modelů, například Chevrolet Bolt EV nebo Tesla Model 3 je dojezd podstatně lepší a vyplatí se tak za ně připlatit. Magazín Consumer Reports spotřebitelům doporučuje počkat na slibovanou variantu Nissanu Leaf s 60 kWh akumulátorem, která bude mít lepší dojezd na jedno nabití. Dále se americkému časopisu nelíbilo, že nabíjení zabere víc času než u konkurence. Ovšem dobře nedopadl ani podvozek a jeho odpružení, které přenáší nezvykle mnoho otřesů až je to nepříjemné. Ale také bylo nejnovějšímu elektromobilu od Nissanu vytknuto, že se nedá nastavit sedačka pro rozměrově větší řidiče, nebo dochází ke kontaktu nohou se středovým panelem. Inu, pár chyb nezávislí redaktoři za mořem našli, ale dalo by se v nich v každém případě ještě pokračovat.

Naopak ocenili nízké provozní náklady, tichost, dostatek výkonu, či automatické nouzové brzdění. Ovšem dá se, při vší skromnosti jednoznačně tvrdit, že pisálkové z magazínu Consumer Reports opravdu - „Objevili Ameriku“. Faktem však zůstává, že pravověrní fanoušci Nissanu Leaf nemusí zoufat. Před nedávno minulou dobou tito odborníci testovali Teslu Model 3, kterou stejně jako všechny vozy, jenž dříve vyzkoušel, regulérně zakoupil jako každý jiný zákazník. Tento vůz americké automobilky v testu propadl i když v podstatě konstatovali - „Model 3 je vcelku příjemným místem pro život“. Tedy za předpokladu, že jezdíte nižší rychlostí a nemusíte moc brzdit...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.