On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

V příštím roce začne vyrábět...
 
17.08.2018 Autor: Tommü Design

svůj první elektromobil německá automobilka Porsche a její sportovní vůz se má jmenovat Taycan. Konkurence v segmentu automobilů poháněných elektromotory velmi utěšeně roste a vedle společnosti Nissan Motor nebo Tesly se postupně prosazují i další firmy. Původní koncept elektromobilu od Porsche byl označován jako Mission E. Základ modelu Taycan budou tvořit dva elektromotory s výkonem až 600 koní (441 kW), díky kterým dokáže auto zrychlit z 0 na 100 km/h během 3,5 sekundy a z 0 na 200 km/h za méně než 12 sekund. Maximální rychlost bude omezena na 250 km/h.

Poměrně impozantně působí deklarovaný dojezd na jedno nabití, který by měl dosahovat až 500 kilometrů. V tomto směru snese připravovaná novinka srovnání s Teslou 100D Model S, která s plně nabitými akumulátory ujede až 540 kilometrů. Taycan by měl nabídnout podporu rychlého nabíjení 800 volty, díky které „natankuje“ osmdesát procent kapacity baterií během pouhých patnácti minut. Budoucí majitelé tak mohou pokračovat v dlouhé cestě po krátké zastávce na nabíjecí stanici, během které si stihnout dát tak maximálně kávu. Německá automobilka rozhodně nemíní zaspat trendy v segmentu elektrických aut - tak jako Toyota, která se netají tím, že jí v tomto směru ujel vlak - a do roku 2022 hodlá do vývoje investovat více než šest miliard EUR. Součástí plánů je právě model Taycan, jenž se začne vyrábět v příštím roce. V tuto chvíli sice nejsou žádné informace o předpokládané ceně, Porsche ovšem již začalo přijímat předběžné objednávky.

Německá automobilka v současné době testuje vozidlo v extrémních podmínkách mimo jiné i na závodním okruhu Nürburgring, přičemž na testech se podílí přes čtyřicet jejich odborníků. Cílem společnosti je vyrábět a prodávat přibližně 20.000 kusů modelů Taycan ročně.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.