On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Na Ukrajině je to skoro jako...
 
16.08.2018 Autor: Tommü Design

u nás v Česku. Pojízdné vraky i prémiová auta a silnice plné kontrastů, ať už je to obyčejná okresní cesta nebo dálnice D1. Ale v jednom je přece jen velký rozdíl. Země ležící ve východní Evropě - tedy Ukrajina - prakticky nemá střední třídu. Žijí tam buď boháči, nebo lidé s nízkými příjmy a tyto rozdíly zrcadlí i ukrajinská auta. Vedle elektromobilu tam jezdí koňský povoz nebo rezavý žigulík. Špatné silnice si žádají automobily typu Off Road, ale kde na ně vzít?

Na Ukrajině potkáte automobilový mix všeho druhu vzhledem k tomu, že importéři dováží do země modely z Evropy, Asie i Ameriky. Oblíbené Dacie se tu prodávají pod křídly Renaultu, mezi populární sedany patří Kia Rio nebo vozy z produkčních linek automobilky AvtoVAZ, vyrábějící vozy značky Lada. Mezi Crossovery vyniká nepřehlédnutelný, ale v interiéru malý Nissan Juke, třídě SUV/Off Road dominuje Toyota Land Cruiser a Mitsubishi Pajero. Elektromobily zastupuje převážně první generace Nissanu Leaf, ale potkáte zde i Chevrolet Volt. Sportovní vozy jsou vzhledem ke stavu silnic v menšině, ovšem téměř všechna auta mají tmavá přední boční skla, včetně čelního. Ve službách pracují převážně vysloužilé těžké nákladní automoobily ruské výroby. Hromadnou dopravu zajišťují staré autobusy i trolejbusy značek Tata, Isuzu nebo Škoda, ale jejich stav je velmi často katastrofální. Některé ukrajinské tramvaje jsou české výroby a původně jezdily u nás.

Vozový park sanitek tvoří starší modely Fiat Ducato, Kia Pregio, GAZ Gazelle nebo UAZ 3962 Buchanka. A policejní patroly bdí nad veřejným pořádkem mimo jiné v hybridní Toyotě Prius nebo v Plugin hybridním Mitsubishi Outlander PHEV. Finance pro obnovu policejních aut totiž získala tamní vláda od japonských soukromých společností na základě smluv v rámci Kjótského protokolu o snížení emisí.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.