On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Mazda, Suzuki i Yamaha se...
 
14.08.2018 Autor: Tommü Design

přidaly k japonským firmám, které pochybily při měření spotřeby a emisí u svých výrobků - Suzuki dokonce podruhé za dva roky. Minulý týden to oznámilo tamní ministerstvo dopravy poté, co v červenci zjistilo nepřesnosti po interní kontrole i u společnosti Nissan Motor. Zástupci Mazdy a Suzuki potvrdili, že již předali informace o testování motorů ministerstvu. Čtvrtá největší japonská automobilka Suzuki uvedla, že šetření provedla u celkem 12.819 automobilů a u padesáti procent zjistila nedostatky. Firma Yamaha Motor potvrdila, že testování prováděla nepatřičně.

„Velice se omlouváme a vyvineme veškeré úsilí, aby se to už nikdy neopakovalo,“ řekl prezident společnosti Toshihiro Suzuki. Automobilka však dodala, že nenašla „závažné problémy se skutečnými emisemi a úsporou spotřeby paliva“, proto nebude svolávat vozy do servisů. Japonské ministerstvo uvedlo, že shledalo nedostatky v testování emisí také ve čtyřech procentech inspekcí v závodech Mazdy, ve dvou procentech u motocyklů Yamaha. Ta vydala prohlášení, že testování opravdu „prováděla nepatřičně“, a rovněž se omluvila. Akcie společnosti Mazda v reakci na vzniklou situaci oslabily o zhruba 1,8 procenta, akcie Suzuki ztratily 6,3 % a akcie Yamahy klesly o necelé procento.

To ovšem není vše z „Dieselgate na japonský způsob“. Skandál s automobilkou Mitsubishi začal v dubnu roku 2016, kdy firma přiznala, že její zaměstnanci u některých modelů manipulovali s testy spotřeby pohonných hmot. Nejdříve se hovořilo o čtyřech modelech, ale následné šetření přineslo další výsledky, které dokázaly, že tento japonský výrobce falšoval data téměř celé modelové řady určené pro trh země vycházejícího slunce.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.