On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Dobrovolník proti znečišťování...
 
21.06.2018 Autor: Tommü Design

pláží plasty se jmenuje Nissan Navara Off-Roader AT32. Nissan ze svého nejodolnějšího modelu Pick Up udělal dobrovolníka, aby upozornil na Světový den oceánů 2018 a oslavil hrdiny místních komunit, kteří bojují se znečištěním nejodlehlejších evropských plážích plasty. Ve světových oceánech každý rok skončí více než osm milionů tun plastů, což má katastrofální dopad na mořské živočichy, rybolov a turismus. Letos v létě Nissan vyzval komunitní skupiny z celé Evropy, aby nominovaly špatně dostupné lokality, na kterých budou moci zakročit připravené modely Pick Up Navara. Společnost své evropské zaměstnance podporuje i v tom, aby využili jejího vlastního dobrovolnického programu Days for Change, nebo se případně zapojili do místních projektů čištění pláží.

Projekt byl inspirován žádostí o podporu na sociálních sítích od organizace Beach Guardian, což je komunitní skupina založená studentkou mořské biologie Emily Stevensonovou a jejím otcem Robem. Ve volném čase uklízeli plasty z pláží blízko svého domova, ale jejich rodinný vůz měl problém se dostat do odlehlých lokalit nebo zvládnout náročné podmínky. Nissan jim nabídl novou Navaru Off-Roader AT32, kterou lze vybavit „šnorchlem“ a je navržena pro pohyb v tom nejextrémnějším prostředí. Vůz skupině Beach Guardian pomohl projíždět kamenitým terénem a odstraňovat odpad, jako jsou plastové sítě uvízlé hluboko v písku. Skupina Beach Guardian vznikla díky myšlence Emily (21) a Roba (50). Tato dvojice sbírala odpad z pláží v britském Cornwallu už deset let. Když si uvědomili, že plast začíná být stále větším problémem a může si s ním poradit pouze armáda místních dobrovolníků, rozhodli se založit komunitní skupinu. Rob k tomu řekl: „Pláže, které lidé navštěvují, a kde si vychutnávají zmrzlinu a sledují své děti, jak staví hrady z písku, jsou jenom jednou stránkou tohoto problému. Existuje mnohem více vzdálených částí pobřeží, ke kterým se dobrovolníci mají problém dostat nebo na nich potřebují přesouvat větší předměty. Většinou používáme naše vlastní rodinné vozy nebo vlastnoručně vyrobené nástroje. Bez pomoci společnosti Nissan a vozu Navara Off-Roader AT32 bychom nikdy neuvolnili staré sítě, které byly v pískových dunách pohřbeny celé roky.“.

Ken Ramirez, jeden z vedoucích pracovníků společnosti Nissan Europe, uvedl: „Vůz Navara Off-Roader AT32 je pro Beach Guardian dokonalým partnerem. Byl navržen do těch nejnáročnějších podmínek, jako je mokrý písek, kameny, a se „šnorchlem“ se může lépe brodit vodou. Proto je pro jejich práci na vzdálených plážích ideální. Hrdinové komunit, jako jsou Emily a Rob, kteří svůj čas věnují tomu, aby vytvořili lepší svět, jsou inspirací pro nás všechny.“




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.